„Támogassa
A lényeg

Megduplázták a rendőrautónak ütköző Lovasi András büntetését

10/09/2021 11:28

| Szerző: Klubrádió

A zenész 2019 március 27-én a délutáni órákban egy budapesti kereszteződésben a piros fényjelzést figyelmen kívül hagyva nem állt meg, s közel 50 km/h sebességgel nekiütközött egy éppen kanyarodó rendőrautónak.

Lovasit tavaly májusban 225 ezres pénzbüntetésre ítélték s egy évre eltiltották a közúti járművezetéstől.  A végzéssel szemben a terhelt védője tárgyalás tartását indítványozta. Tekintettel arra, hogy az időközben elkészült igazságügyi orvosszakértői vélemény-kiegészítés szerint az egyik sértett maradandó fogyatékosságot szenvedett, az ügyészség módosította a vádat és a zenész cselekményét maradandó fogyatékosságot okozó közúti baleset gondatlan okozása vétségének minősítette – írja a 24.hu.

Most több mint félmilliós pénzbüntetésre ítélte és két évre eltiltotta a közúti vezetéstől is a Pesti Központi Kerületi Bíróság Lovasi Andrást maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozása miatt.

Az ítélet nem jogerős, mert Lovasi és a védője három munkanap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozatra.