„Köszönjük,
A lényeg

Medvegyev térképe szerint az oroszok Magyarországnak adnák Kárpátalját

4/03/2024 17:45

| Szerző: Klubrádió

Ukrajna északnyugati része Lengyelországhoz kerülne, Románia Moldova északi része körül szerezne területeket, Magyarország pedig Kárpátalja területét kapná meg.

Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács alelnöke, korábbi államfő egy dél-oroszországi eseményen tartott előadást, ahol az általa már megelőlegezett orosz győzelem után lényegében előre "felosztotta" Ukrajnát – vette észre a Telex.

Erről térképet is vetített ki, amely szerint a megszállt ország gyakorlatilag csupán Kijevből állna, miután Oroszország ellenőrzése alá vonná Ukrajna keleti és déli részét, illetve a Fekete-tenger partvonalát.

Ukrajna északnyugati része (az oroszokkal amúgy szintén szemben álló) Lengyelországhoz kerülne, Románia Moldova északi része körül szerezne területeket, Magyarország pedig Kárpátalja területét kapná meg.

"Oroszország történelmi területeinek haza kell térniük" – jelentette ki Medvegyev, aki kizárta a béketárgyalások esélyét. „Ukrajna egyik korábbi vezetője egy ponton azt mondta, hogy Ukrajna nem Oroszország. Ennek a koncepciónak örökre el kell tűnnie. Ukrajna határozottan Oroszország” – jelentette ki a volt elnök, nagy tapsot kiváltva a közönségből.