„Klubrádió
A lényeg

Medvegyev: Orbán bátor és a legértelmesebb európai vezetők egyike

6/05/2022 15:05

| Szerző: Klubrádió

Dmitrij Medvegyev korábbi orosz elnök és miniszterelnök szerint Orbán Viktor bátor lépést tett azzal, hogy „nem támogatja a pusztító orosz energiambargót és az őrült szankciókat az egyházi szereplőkkel szemben”. Azt is írta, hogy a legértelmesebb európai vezetők nem tartanak az amerikai pásztor által vezetett nyájjal a vágóhídra.

Orbán Viktor bátor lépést tett azzal, hogy „nem támogatja a pusztító orosz energiaembargót és az őrült szankciókat az egyházi szereplőkkel szemben” – írta a Telegramon a 444 beszámolója szerint Dmitrij Medvegyev korábbi orosz elnök és miniszterelnök, aki jelenleg Vlagyimir Putyin alelnöke az orosz biztonsági tanácsban.

„Úgy tűnik, az európai uniós országok legértelmesebb vezetői belefáradtak, hogy csöndben haladjanak a szakadék felé a sterilizált európai nyájjal együtt, amit egy amerikai pásztor vezet a vágóhídra” – utalt bizonyára Joe Biden amerikai elnökre. „Lássuk, mit tesz a pásztor, és persze hogy fog viselkedni a nyáj többi része, amely kész feláldozni magát azért, hogy a pásztor jóllakjon.”

Orbán Viktor pénteken azt mondta, a nagyobb EU-s országok mint Franciaország, Németország, Lengyelország meg vannak veszve a szankciós politikáért, mert meg vannak győződve róla, hogy ez megállítja az oroszokat. Úgy fogalmazott: az Európai Bizottság javaslata felér egy atombombával.

Orbán elutasította a Kirill pátriárka szankcionálására vonatkozó terveket is, mondván, hogy sértené a vallásszabadságot. A pátriárka korábban nyíltan támogatta a háborút, és arról beszélt, a melegfelvonulásoknak is volt benne szerepük.

(via 444)