„Köszönjük,
A lényeg

Matolcsy nekiugrott Nagy Mártonnak

29/02/2024 12:56

| Szerző: Klubrádió

2021 közepén ki kellett tennünk a jegybankból, jelentős szakmai hibákat vétett, elfogadhatatlan volt a vezetési stílusa – mondta az elnök.

"A kormányzati döntések rejtve, burkoltan támadják a jegybank függetlenségét. Most amit a kormányzat tervez a jegybanki törvénnyel kapcsolatban, ami egy jelentős támadás lenne a jegybanki függetlenség ellen – mondta Matolcsy György  a BÉT Legek díjátadóján a Portfolio beszámolója szerint. 

Így folytatta: "Mind tudjuk, hogy minden ilyen lépés, interjú, vitairatnak álcázott támadás mögött személyek állnak, be kell vallanom, hogy nekem, nekünk rosszul esik, hogy egy volt kollégánk irányítja ezeket a támadásokat.

Matolcsy iránytű
 
Ilusztráció
 

Megértjük, annyiban, hogy

2021 közepén ki kellett tennünk a jegybankból, ki kellett ebrudalnunk, ahogy azt a miniszter uraknak akkor elmondtam, jelentős szakmai hibákat vétett, elfogadhatatlan volt a vezetési stílusa,

ami a jegybank érdekeivel ellentétes viselkedést is mutat. Igen, megértjük az érzelmeket, de helytelen az MNB ellen most már 30 hónapja indított támadássorozat – figyelmeztetett Matolcsy a lap beszámolója szerint.

Mint korábban jeleztük, a díjátadó után öthavi mélypontra zuhant a forint.