„Köszönjük
A lényeg

Mától kötelező az akciózás a boltokban, olcsóbb is lett gyorsan az avokádó, a mangó meg a nyírfacukor

1/06/2023 07:27

| Szerző: Klubrádió

Életbe lépett a kormány intézkedése, ami előírja a kötelező akciókat a boltok számára, vagyis hogy húsz termékcsoportban legalább egy-egy terméket legalább egy hétig több mint 10 százalékkal leárazzanak.

A G7 akkurátusan végignézte a boltok akcióit, és arra jutott, hogy miután a boltokban eddig is voltak akciók, emiatt a kérdés nem az, hogy a kormány mire kötelezte a boltokat, hanem inkább csak az, hogy a boltok milyen termékeket választottak be a 10 százaléknál magasabb, legalább egy hétig tartó akciós körbe.

 
avokádó
Pinterest
 

Az Aldi speciel meg is az avokádót árazta le, aminek darabját most akciósan 699 forintért lehet megvenni az eddigi 1299 forint helyett. Olcsóbb lett a bio spagetti, a kókuszzsír is. A Lidlben a mangó ára csökkent, az Auchanban pedig már csak 2699 forintot kell fizetni a nyírfacukorért az eddigi 2999 forint helyett.

Ha az avokádót, mangót, vagy hasonló termékeket akcióznak le, azzal viszonylag könnyen el lehet  kerülni, hogy komolyabb logisztikai-készletezési problémákba fusson bele egy üzlet – ez magyarázza jelenséget. (A 444 nyomán)