„Támogassa
A lényeg

Másfél éve használhatatlan a 2019-ben sebtiben átadott budai uszoda, most talán történik valami

13/09/2021 19:02

| Szerző: Klubrádió

Van remény, hogy a legutóbbi önkormányzati választás kampányidőszakában megnyitott pesthidegkúti uszoda másfél év után újra használható lesz, nagymedencéstül. De csak ideiglenesen. Hogy ki miatt ment tönkre nagyon gyorsan az új II. kerületi uszoda legtöbb embert befogadó része, arra másfél év huzavona után sincs válasz.

Számtalan szakértői jelentés készült, de eddig egyik sem tudta megállapítani, kinek a felelőssége az, hogy 2019 szeptemberi átadása után fél évvel, műszaki problémák miatt használhatatlanná vált a Buda legdrágábbjaként emlegetett II. kerületi Gyarmati Dezső Uszoda legnagyobb medencéje – erről tett közzé videót a Facebookon Őrsi Gergely polgármester. Annyi előrelépés most azonban történt a lakossági felháborodás kísérte ügyben, hogy a Műszaki Egyetemtől olyan állásfoglalást kapott a politikus, hogy a medencét ideiglenesen használható állapotba lehet hozni, amíg a jogi eljárás zajlik, és a bíróság eldönti, a tervező vagy a kivitelő hibázott, vagy mindketten – számolt be a fejleményekről a Telex.

Őrsi konkrét időpontot nem mondott, mikor lehet víz a medencében, és mikor használhatják a kerület lakosai, csak annyit, hogy hamarosan.

Átadták a máriaremetei Gyarmati Dezső Uszodát
 
 A Gyarmati Dezső Uszoda az átadóünnepség napján a II. kerületi Máriaremetei úton 2019. szeptember 28-án. MTI/Szigetváry Zsolt