„Klubrádió
Megbeszéljük...

Ezzel kel, ezzel fekszik – Felháborodás Buda legdrágább uszodája miatt

5/11/2019 06:51

| Szerző: Klubrádió

Bízik benne, hogy nem egy Fidesz által hátrahagyott akna az új pesthidegkúti uszoda, csupán arról van szó, hogy a környéken kisebb botrányt okozó létesítmény ügyeit kezdő polgármesterként még nehezen látja át – mondta Őrsi Gergely, a II, kerületi önkormányzat vezetője. Az biztos, hogy a kirívóan drága belépők árát felül kell vizsgálni, a mostani helyzeten változtatni kell – tette hozzá.

2019. november 04. Megbeszéljük-részlet/Interjú Őrsi Gergellyel (19.11.04.)
12:44
00:00

A II. kerületi önkormányzat leghatározottabb célja, hogy a helyben élők és az új Gyarmati Dezső Uszodát használók tényleges bevonásával megtalálja a megoldást arra, hogy a sportlétesítmény működtetése mindenki megelégedésére szolgáljon. Az biztos, hogy az uszoda helyzete úgy nem maradhat, ahogy most van – mondta Őrsi Gergely a település új, kormányellenzék által támogatott polgármestere, aki az utóbbi napokban kis túlzással „az uszodával kel és fekszik”.

Az október 13-án megválasztott politikus annak kapcsán beszélt a két héttel korábban megnyílt pesthidegkúti uszodáról, hogy annak magas jegyárai felháborodást okoztak a környéken. A több mint 7 milliárd forintért felhúzott létesítménybe a felnőtt napi belépőjegy 4200 forintba, a teljes árú éves bérlet pedig 480 ezer forintba kerül – ahogy arról az Index is beszámolt. Ezzel a magyar vízilabda egyik legnagyobb egyéniségéről elnevezett komplexum Buda legdrágább uszodája lett – miután az átadása a korábbi fideszes polgármester, Láng Zsolt választási kampányának egyik legfontosabb eseménye volt.

Átadták a máriaremetei Gyarmati Dezső Uszodát
 
 A Gyarmati Dezső Uszoda az átadóünnepség napján a II. kerületi Máriaremetei úton 2019. szeptember 28-án. MTI/Szigetváry Zsolt
 

Őrsi Gergely hangsúlyozta, fő céljuk, hogy igazságosabbá tegyék az uszoda használatát, vagyis hogy ne fordulhasson elő az, hogy valaki a magas jegyárak miatt nem tudja igénybe venni a létesítményt. A másik probléma, ami szerinte még nagyobb konfliktusokra ad okot, hogy az említett jegyárakért az 50 méteres medencének csak a felét lehet használni. Ehhez tudni kell, hogy az épület vízilabda-utánpótlást szolgáló tanuszodának készült – tette hozzá.

A polgármester azt is elmondta, a másik, külső medence még nem készült el, ezért azt szeretnék, ha minél előbb használható lenne, télen is, sátorral fedve. A plusz medence megnyitása és a jegyárak felülvizsgálata, azaz igazságosabbá alakítása mellett, bővíteni szeretnék az uszoda szolgáltatásait, jelenleg ugyanis se szauna, se jacuzzi nem működik a létesítményben.

Azt szintén még vizsgálják, hogy az állami támogatásból, tao-forrásból és önkormányzati pénzből készült uszoda pontosan milyen üzleti tervvel rendelkezik, és mennyibe kerül a fenntartása. Reméli, hogy az új uszoda nem egy akna a számára, hanem csak egy kezdő polgármester számára nehezebben átlátható dolog – fogalmazott.

A beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Megbeszéljük/Interjú Őrsi Gergellyel
2019. november 04., 16.45
riporter: Bolgár György