„Támogassa
A lényeg

Mártha Imre: Kocsis Máté megélhetési politikus

6/10/2023 18:56

| Szerző: Klubrádió

Beszólt Kocsis Máté a Budapesti Közművek vezetőjének a többmilliós prémium miatt, Mártha Imre pedig úgy reagált: a Fidesz frakcióvezetője megélhetési politikus, akinek szerepe "csak foxi-maxi jelentőségű ebben a kérdésben".

„Néztem mit irt Kocsis Máté egzisztencia-politikus úr, aki életében nem dolgozott nagyvállalatnál, komolyabb vállalkozásban vagy egyéb, a gazdasági életben hasznos helyen” – így reagált Mártha Imre, a Budapesti Közművek (BKM) Zrt. vezérigazgatója Facebook-oldalán a Fidesz frakcióvezetőjének bejegyzésére. 

Kocsis Máté ugyanis „8-10 milliós jutalomfalatról” és „a főváros kasszáját kipakoló Gyurcsányékról” írt, miután kiderült, hogy Mártha 7,8 millió forintot kaphatott prémiumként.

A vezérigazgató úgy fogalmazott Kocsisról: „ha majd egyszer sikerül neki elvégezni az angliai Cambridge-i egyetemet (nekem ösztöndíjjal sikerült) és évtizedekig többezer fős hazai és nemzetközi közmű társaságokat irányítani (volt tisztem vezetni többek között az MVM Csoportot, az Invitel Csoportot, jelenleg a Budapesti Közműveket) akkor érdemes lesz figyelni a gazdasági, cégvezetési ügyekkel kapcsolatos mondanivalójára”. Hozzátette: Kocsis szerepe addig „csak foxi-maxi jelentőségű ebben a kérdésben”.

„Én soha nem voltam politikus, nem is leszek, de megélhetési-politikus Kocsis úr helyében élénken érdeklődnék az állami energetika összeomló ügyfélszolgálatai és a kisiklott vasúti közlekedés illetékesei körében” – szúrt oda a fideszes politikusnak Mártha Imre.

(Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd)