„Köszönjük,

Márki-Zay szerint nyelvbotlás volt, amikor azt mondta, egy levél helyesírásából következtetett arra, hogy azt egy „szegény asszony” írta

20/04/2021 16:24

| Szerző: Klubrádió

Néhány hete Márki-Zay Péter egy Facebook-videóban erkölcsi fogyatékosoknak nevezte a fideszeseket, majd erről ezután azt mondta, hogy nem a Fideszre szavazókra, hanem a fideszes pártemberekre gondolt, és az erkölcsi fogyatékossággal is rájuk célzott.

Néhány hete Hódmezővásárhely polgármestere, Márki-Zay Péter egy Facebook-videóban erkölcsi fogyatékosoknak nevezte a fideszeseket, majd pedig arról beszélt, „hogy ha egy vidéki városban a Fidesz összegyűjti a legjobb embereit, akkor valószínűleg egy keresztrejtvényt nem tudnának megfejteni”. Erről egyébként ezután azt mondta a Telexnek, hogy nem a Fideszre szavazókra, hanem a fideszes pártemberekre gondolt, és az erkölcsi fogyatékossággal is rájuk célzott.

Fotó: Facebook
 

Erre utalásként valaki nemrég „vidéki Fidesz-szavazó” aláírással egy teljesen kitöltött és megfejtett keresztrejtvényújságot küldött neki postán, amit Márki-Zay be is mutatott legutóbbi videójában. Ebben többek között azt ecseteli, hogy mennyire félreértették a fideszesekre vonatkozó szavait, majd 1 óra 7 perc körül az alábbi mondat hangzik el tőle: „Fantasztikus, ez a szegény asszony, lehet, hogy asszony, nem tudom, a helyesírása alapján gondolom csak.” Ezután még hozzáteszi, hogy mivel a megoldás is benne van az újságban, nem biztos, hogy a feladó önerőből oldotta meg a feladványokat.

Minderről a Telex megkérdezte Márki-Zay Pétert, aki azt mondta, nyelvbotlás volt, amikor úgy fogalmazott, hogy a helyesírásból tippelt arra, hogy nő küldte neki a levelet. Valójában arra gondolt, hogy a „gyöngybetűk, az íráskép” miatt írhatta nő a levelet. A polgármester szerint „hogy lehetne megmondani” valakinek a helyesírásából, hogy nő vagy férfi az illető, és egyébként is, „a nők valószínűleg pontszámra vernék a férfiakat” a helyesírásban.

Márki-Zay egy másik kijelentése is nagy port kavart az elmúlt napokban; a Partizánnak adott interjújában elmondta, hogy előfordult, hogy megütötte a gyerekeit, de erre nem büszke, már megbánta a dolgot – írta a Telex.hu.