„Klubrádió
A lényeg

Márki-Zay Péter: 3000 település, 3 mondat, április 3-a

21/03/2022 16:49

| Szerző: Klubrádió

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje a Facebookon tett közzé egy kampányvideót, amiben felsorolja, szerintük miért rossz a mostani kormányzás, ők mit csinálnának jobban, és arra kéri a választókat, hogy április 3-áig mindenki győzzön meg három embert, hogy szavazzanak az ellenzéki összefogásra. 

Márki-Zayék úgy tűnik, hogy – ha már a köztévében az ellenzéki összefogás pártjai (négy év alatt egyszer) összesen csak öt percet kaptak, hogy ismertessék a programjukat – időnként videót tesznek közzé, ahol a kormánypropaganda hazugságaival szemben az igazságról beszélnek, mert az emberek "csak a propaganda által meghamisítva, elferdítve hallanak csak arról, hogy milyen sorsot szánunk Magyarországnak", mondta Márki-Zay.

MZP arról is beszélt, hogy:
Nem küldenének katonákat Ukrajnába, ahogy a NATO sem. Mivel Orbán Viktor ennek az ellenkezőjét állította, ezért Márki-Zay feljelentette az ügyészségen rémhírterjesztésért.
Európa egyik legmagasabb inflációja januárban és februárban is Magyarországon volt Orbán felelőtlensége miatt. 

Ezután feltett jó néhány kérdést a választóknak:
Rábíznák-e az infláció megfékezését arra, aki mindezt előidézte?
– Rábíznák-e a megtakarításaikat arra, aki miatt a földbe állt a forint?
– Rábíznák-e az üzemanyag-válság megoldását arra, aki mindezt előidézte?
– Rábíznák-e a menekülthelyzet kezelését arra, aki évek óta üldözi a civil szervezeteket?
– Rábíznák-e a magyarok biztonságát azokra, akik fülük botját nem mozgatják, ha egy bombákkal megrakott robotrepülőgép száll el a paksi atomerőmű felett; akik az ellenzéket rágalmazzák meg azzal, hogy katonákat és fegyvereket küldenének a háborúba, miközben saját maguk szavazták meg az uniós fegyverszállításokat?
– Rábíznák-e a békét olyanra, aki 12 éve folyton háborúskodik?
– Rábíznák-e a tűzoltást egy gyújtogatóra?
Megoldhatja-e a gondokat éppen az, aki okozta őket?
Ki tudná-e szabadítani Magyarországot a korrupció hálójából az, aki ezt a hálót maga szőtte?
– Lemondhatunk-e Orbán korrupt kormányzása miatt a magyaroknak járó, fejenként 1,5 millió forintnyi európai támogatásról? "Ez a pénz jár a magyaroknak, de csak akkor jön, ha Orbán megy" – mondta MZP.

 Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt kijelentette, hogy
– A jelenlegi kormány eltékozolt és ellopott 12 évet a magyaroktól, és erre nincs újabb 4 évünk, mert ha Orbán marad, akkor mi szegényebbek leszünk, ők pedig gazdagabbak.
Orbán 12 éve alatt 800 ezer magyar fiatal hagyta el az országot. Ha nem akarjuk, hogy újabb százezrek távozzanak Európába, akkor Európát kell idehoznunk Magyarországra.
– Szegénységben és korrupcióban Magyarország csak Bulgáriával vetekszik az EU országai közül, de Bulgária példát mutatott nekünk: néhány napja letartóztatták az országot korábban 12 éven át vezető korrupt, jobboldali populista kormányfőt miután a Kanadából hazatért közgazdász által vezetett új, sokszínű koalíciós kormány csatlakozott az Európai Ügyészséghez. Ezért fél Orbán egy vereségtől, ezért nem mer kiállni egy nyílt vitára, ezért fél csatlakozni az Európai Ügyészséghez – Orbán ezt soha nem fogja megtenni, mert úgy járna, mint a bolgár kollégája.
Az ellenzéki összefogás – győzelme esetén – azonnal csatlakozna az Európai Ügyészséghez, lenne elszámoltatás, Magyarország nem lenne többé következmények nélküli ország.
Öt éven belül bevezetnék az eurót.
Adómentessé tennék a minimálbért, emelnék a juttatásokat és a béreket, növelnék a lakhatási támogatásokat.

"Megvannak a válaszok Magyarország problémáira: korrupció helyett uniós pénzek, önkény helyett szabadság, háború helyett béke, a magyar Putyin helyett Európa. (...) Ha szövetségeseink sorozatos elárulásával szemben mi az Unió és a NATO hűséges tagjai leszünk, kijelenthetjük: Magyarországon nem lesz háború. De béke csak akkor lesz, ha háborúskodás sem lesz, ha gyűlöletkampányok és hazugsággyárak sem lesznek. Ezért egyértelmű: kelet helyett nyugat!" – mondta Márki-Zay Péter. 

Végül a hármas szám jegyében felhívást intézett a választókhoz: "Kérem, adják tovább 3 embernek, győzzenek meg fejenként 3 embert, hogy szavazzanak április 3-án a valódi változásra! 3000 település, 3 mondat (Kelet helyett válasszuk a nyugatot!, Gyújtogatóra ne bízzuk a tűzoltást!, Hozzuk haza a minden magyarnak járó 1,5 millió forintnyi uniós pénzt!), 3 ember, április 3-a. Ne feledjék, abból a mély gödörből, ahová Orbán Viktor juttatta hazánkat, a kijárat nem jobbra van és nem is balra, hanem csak felfelé".