„Klubrádió
A lényeg

Márki-Zay: Lehet, hogy a Fidesz megállapodott az ördög ügyvédjével

22/03/2022 13:32

| Szerző: Klubrádió

Márki-Zay Péter szerint sok olyan ügyről lehet tudni, amelyben a Fidesz és valamely ellenzéki párt vagy politikus paktumot kötött, "ebben semmi meglepő nincs". Lehet, hogy most az ördög ügyvédjével is ez történt – tette hozzá. Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt azt mondta, Orbán Viktor gyáva, mert nem mer kiállni vitára és mert minden kinevezést előbbre hozott.

„Orbán beengedte a NATO csapatokat, én is beengedném. Orbán fegyvereket szállít Ukrajnának, mi is megszavaztuk volna Brüsszelben, hogy az Európai Unió fegyvert szállítson Ukrajnának. Orbán segíti a menekülteket, hirtelen elfelejtette 8 év gyűlöletkampányát. Mi is segítenénk a menekülteket. Orbán megszavazta a szankciókat, mi is megszavaznánk. Ugyanazt csinálnám miniszterelnökként, mint Orbán Viktor, csak én nem hazudoznék róla” – mondta a JelenValó videójában Márki-Zay Péter.

A Jelen oldalán idéznek több erős mondatot az ellenzéki miniszterelnök-jelölttől. Beszélt a szankciókról: „Nem lehet megúszni, hogy a magyar emberek a saját bőrükön érezzék a szankciók hatásait, de Orbán alatt sokkal jobban fognak szenvedni, mint egy tisztességes, nyugati elkötelezettségű kormány alatt.”

Szólt az árbefagyasztásról: „Ha nyer az ellenzék, akkor is maradna a benzinárstop. Egyik napról a másikra nem lehet rázúdítani a magyar gazdaságra egy kontrollálatlan benzinárat. A benzinárstopot, amíg a forint erősítésével nem tudjuk kordában tartani az árakat és a benzin árat is, addig a szabályozás fenntartásával lehet kezelni.”

Rossz mondatait is szóba hozta, ahogy a március 15-i ellenzéki nagygyűlésen is: „Csúszhat hiba a mondataimba fáradtság miatt, ez történt Fonyódon is. Sokszor sok helyen ugyanazt a gondolatot már elmondtam, csak akkor nem hiányzott belőle az a félmondat, hogy Orbán képviseli a fasisztákat és kommunistákat. Én néha hibázom, de nem emiatt fognak Orbánra szavazni, akik rá szavaznak.”

Természetesen Orbán Viktorról is: „Nem látom magabiztosnak Orbánt, ha magabiztos lenne, akkor kiállna egy vitára, de Orbán gyáva. Az az ember, aki papír nélkül egy mondatot se mer felolvasni, az nem magabiztos, az fél. Nem merte megvárni, hogy lejárjon a médiatanács elnökének a mandátuma, nem merte megvárni, hogy lejárjanak a kaszinó koncessziók, minden kinevezést előrébb hozott, mert fél. Soha ennyi pénzt kampányra nem költöttek, mert enélkül nem látják nyerhetőnek a választást, azért, mert Orbán Viktor fél.”

Az árulókról: „Sok olyan ügyről tudunk, ahol a Fidesz és valamely ellenzéki párt vagy politikus paktumot kötött, ebben semmi meglepő nincs. Lehet, hogy most az ördög ügyvédjével is ez történt. A Fidesz és a szocialisták úgy tűnik, sok esetben együtt loptak. Nem tudom kik a korrupt árulók az ellenzékben, nem az én dolgom ezt felderíteni, ezért kell az európai ügyészség, és ezért kellenek a független újságírók.” Erről a témáról Márki-Zay Péter lapunknak adott videóinterjújában is beszélt.