„Klubrádió
A lényeg

Márki-Zay beszélt a Kutyapárt tüntetésén, de Kovács Gergő kicsit odaszúrt neki

14/07/2022 20:05

| Szerző: Klubrádió

Az ellenzék volt miniszterelnök-jelöltje is felbukkant az Erzsébet hídi tüntetésen, arról beszélt, hogy a Fidesz minden szava hazugság, a kormánypárt nemcsak lop, hanem hazudik is, ez derült ki az elmúlt napok intézkedéseiből. Kovács Gergő, a Kutyapárt társelnöke utána azt mondta: örült volna, ha Márki-Zay nem azzal kampányol, hogy rájuk ne szavazzon senki, hanem mondjuk az MSZP-re, a Jobbikra vagy a DK-ra ne.

Márki-Zay Péter szerint a Fidesznek 100 nap kellett, hogy bebizonyítsa, minden állítása hazugság volt a kampányban. A Fidesz nemcsak lop, hanem hazudik is”, mondta Márki-Zay arra utalva, hogy a választások után milyen intézkedéseket hozott a kormány. „Ha nem unjátok meg, és nem adjátok fel, akkor tudunk segíteni”, mondta. Hozzátette, Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor is azt mondta, hogy a tüntetők előbb-utóbb megunják és hazamennek. De az a lényeg, hogy ne menjenek haza, mert akkor meghátrálhat a hatalom. Aztán szombati saját, MMM-es tüntetésükről beszélt, amely a Jászai Mari téren lesz.

Kovács Gergő, az MKKP társelnöke ezután azt mondta: örült volna, ha Márki-Zay nem mondja a kampányban, hogy rájuk ne szavazzon senki, hanem mondjuk az MSZP-re, a Jobbikra vagy a DK-ra ne. De legalább egyszer kimondta a volt miniszterelnök-jelölt, hogy "hajrá Kutyapárt" – tette hozzá. 

A Kutyapárt tüntetésén este elfoglalták az Erzsébet hidat, a pesti hídfőnél sok százan gyűltek össze, azóta gyakorlatilag bárki felszólalhat, miközben grilleznek és söröznek. A részletekről ITT olvashatnak.