„Klubrádió
A lényeg

Márki-Zay: Azoktól kapom a legaljasabb támadásokat, akiket harcostársaimnak hittem

24/05/2022 08:29

Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje a 2022-es országgyűlési választáson, kedden újabb közleménnyel jelentkezett. Márki-Zay megelégelte, hogy a legtöbb párt és ellenzéki szereplő őt hibáztatja a választási kudarcért. Hétfőn például arról írt, hogy a Telex nevű "ellenzéki újság" kifejezetten ellene dolgozott a kampányban, kedden reggel pedig azokról írt, akik "lopással vádolják".

Választás 2022 – Az Egységben Magyarországért eredményv?
 

 
Budapest, 2022. április 3. Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke (j) beszéde elmondása előtt az Egységben Magyarországért eredményváró rendezvényén, a Városligeti Műjégpálya épületében az országgyűlési választás napján. MTI/Illyés Tibor
Fotó: Illyés Tibor
 

 

Érdekesnek nevezte, hogy amikor "az MMM egyik elnökségi tagja minden alap nélkül lopással és tiltott pártfinanszírozással vádol, azon napokig pörög az országos média", eközben viszont azokról nem száolnak be, akik kiállnak mellette és "elítélik a letámadást".

Lengyel Róbert polgármesternek és másoknak is megköszönte, hogy kiálltak mellette "a lejáratókampány idején". Márki-Zay-t legutóbb arra szólították fel a politikustársai, hogy számoljon el a kampány idején kapott adományokkal, amit "most" meg is tesz, írja.

"4 év küzdelem után nemcsak azt láttam be, hogy nem sikerült a politikát megtisztítanunk, de azt is, hogy éppen olyanok intézik ellenem a legaljasabb támadásokat, akiket eddig harcostársaimnak hittem".