„Klubrádió
A lényeg

Már 17 millió forint gyűlt össze az Átrium színháznak

4/07/2022 14:12

| Szerző: Klubrádió

Mi is beszámoltunk róla, finanszírozási okok miatt bezárni kényszerül a budai Átrium Színház. A hírre a civil adománygyűjtés azonnal megindult, és eddig már 17 millió forintot dobtak össze az adományozók. A segítőkön kívül Vidnyánszky Attilának, a Nemzeti Színház igazgatójának és Fekete Péternek, kultúráért felelős államtitkárnak is köszenetet mondott a színház, mert az "ő pusztító és romboló szándékuk, gátlástalan hatalomfitogtatásuk és mindent elsöprő területfoglalásuk nélkül ez az összefogás nem jöhetett volna létre".

A színház közlése szerint az összeget az Átrium munkatársainak munkabéreire fordítják. Posztjukban köszönetet mondtak mindenkinek, aki adományozott vagy bármilyen más módon támogatja az Átriumot, ám a felsoroltak mellett ott volt két meglepő név is: Vidnyánszky Attiláé és Fekete Péteré. 

"Soha nem gondoltuk volna, hogy ezt fogjuk mondani, de emiatt végtelen nagy köszönettel tartozunk Fekete Péternek és Vidnyánszky Attilának. Nélkülük, az ő pusztító és romboló szándékuk, gátlástalan hatalomfitogtatásuk és mindent elsöprő területfoglalásuk nélkül ez a valódi és tényleg létező összefogás soha, de soha nem jöhetett volna létre. Ma sokkal többet tudunk arról, mit jelent közönségünknek – és ami a legmeglepőbb: nem csupán közönségünknek, hanem ennél sokkal több embernek – az Átrium" – írták a posztban.