„Klubrádió
A lényeg

Majdnem kétszeresére drágulhat a sertéshús

3/01/2023 19:35

| Szerző: Klubrádió

Kifogytak a magyar készletek, a hazai burgonya januárban végleg eltűnik a boltokból – mondta a Klubrádiónak Raskó György. Az agrárközgazdász azt is hozzátette, hogy a sertéshús ára 80 százalékos áremelkedésére számít.

Valószínűleg a sertéshús ára mintegy 80 százalékkal fog emelkedni az árstopok miatt. Raskó György agrárközgazdász szerint a fogyasztói árat ezeknél az alapvető élelmiszereknél maximáltak ugyan, de a hazai készletek kifogyása után az import nagykereskedelmi ár a viszonteladóknak jelentős veszteséget okoz, ezért a készletekkel fognak spórolni, így akár áru hiány is kialakulhat ezekből a termékekből rövidesen.

2023. január 03. A lényeg - részlet - 23.01.03. Raskó György
01:12
00:00

Kifogytak a magyar készletek, a hazai burgonya januárban végleg eltűnik a boltokból. Ezután az országba be kell hozni a krumplit, mit viszont sokkal drágábban lehet csak beszerezni – mondta a Klubrádiónak Raskó György agrárközgazdász. Hozzátette, hogy burgonyaimport veszteséget okoz majd a bolthálózatoknak, de ezt majd más termékeknél tudják kompenzálni, magyarán ezeknek az ára emelkedik majd tovább.