„Klubrádió
A lényeg

Magyar Péter szerint már 24 százalékon állnak a biztos pártválasztóknál

22/04/2024 21:19

| Szerző: Klubrádió

Magyar Péter szerint Gulyás Gergely fenyegette őt a kormányinfón. Arról is beszélt, hogy hamarosan nyilvánosságra kerül egy olyan felmérés, amely szerint a biztos pártválasztók 24 százaléka szavazna rájuk, a Tisza Pártra. Ezzel megelőznék a DK-t is. 

Magyar Pétert először arról kérdezték a Telex választási műsorában, hogy mit tud a Tisza Párt támogatottságáról. Azt mondta, hogy látott már közvélemény-kutatási adatokat, és pénteken nyilvánosságra kerül majd egy olyan, amely szerint a biztos pártválasztók 24 százaléka szavazna rájuk. Szerinte már az is fantasztikus siker, ha egy képviselőt bejuttatnak az EP-be, de öt-hat-hét helyet sem zár ki. Arról beszélt, hogy nem híve a taktikai szavazásoknak, de szerinte aki az ötszázalékos küszöb alatti pártokra adja le a voksát, az a Fideszt fogja támogatni a kompenzációs listán.

Közölte, nem kifejezett céljuk legyőzni a DK-t az EP-választáson, de szerinte már most háromszor annyi szavazójuk van. Nem akar ellenzéki pártokkal foglalkozni, hanem az a célja, hogy idővel új kormánya legyen Magyarországnak.

Magyar úgy látja, hogy a Fidesz több százezer szavazót veszített, és a kormánypárt továbbra is lejtőn van, de azt ő sem hiszi, hogy hirtelen húszszázalékos párttá válik, ugyanakkor megjegyezte, még bármi történhet a választásokig.

A Fideszből Menczer Tamás jelentette be, hogy ötvenezer aktivistájuk van, erre Magyar azt mondta, hogy ők még mindig egy garázscég, igaz, már több ezer aktivistájuk van. A Tisza Párt alelnöke a vidéki jelenlétben hisz. „Minden politikusnak ezt javaslom. Ha mer, és van mondanivalója, menjen az emberek közé. Orbán is ezt tette, de ez már a múlt.”

Szerinte a Békés megyében kezdődött országjáró kampányukkal bebizonyította, hogy nem egy belpesti médiahekk a pártja. Úgy véli, közvetlenül a választások előtt nem kell nagyon mobilizálnia a választóikat, mert azok nagyon elkötelezettek, olyanok állnak most melléjük, aki sose vagy tíz-húsz éve szavaztak utoljára.

A Tisza Párt elnökét arról is megkérdezték, hogy hogyan értelmezi Gulyás Gergely talányos megszólalását a legutóbbi kormányinfóról. Magyar azt mondta, csak találgatni tud, de ha kódfejtő lenne, akkor ezt neki szánt fenyegetésként értelmezné. Azt mondta, majd valamilyen érzékeny információ kerülhet ki, „hogy például én loptam el a pénzt, amiből Mészáros Lőrinc jachtot vett, vagy én loptam Simonka vagy Boldog helyett, és akkor összeomlik majd a népszerűségem”. Magyar egyébként azt is hozzátette, hogy információi szerint a vele korábban jóban levő Gulyás már nem sokáig lesz miniszter. Arról is beszélt, hogy neki még mindig vannak kapcsolatai Orbán körével.

A teljes interjút a Telex oldalán, videón is megnézhetik.