„Köszönjük,
A lényeg

Magyar Péter híveinek nagy többsége megszavazta, hogy legyen EP-képviselő

17/06/2024 21:22

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Szikora Gábor

A szavazás eredménye elég egyértelmű lett: 75,57 százalék válaszolt igennel a kérdésre, és csupán 24,43 százalék utasította el.

"Fontos kérdésben" kérte ki támogatói véleményét Magyar Péter hétfőn a pártja honlapján. Az európai parlamenti választáson 29,6 százalékos eredménnyel hét mandátumot szerzett Tisza Párt hívei arról szavazhattak, hogy a párt listavezetője, Magyar Péter felvegye-e mandátumát.

Magyar a választás előtt még azt mondta – emlékeztet a Telex –, hogy nem ül be az Európai Parlamentbe, csak szimbolikusan lesz a Tisza Párt listavezetője. Vasárnap mégis arról posztolt, hogy hétfőn fontos kérdésben kéri majd ki támogatói véleményét, bár akkor még nem árulta el, hogy miben. Hétfőn aztán kiderült, arról szavazhatnak, Magyar menjen-e Brüsszelbe – és Strasbourgba, ahol szintén szokott ülésezni a parlament.

„Korábban azt nyilatkoztam, hogy nem szerepel a terveim között, hogy európai parlamenti képviselő legyek. Azóta azonban sokan (többek között a Tisza Párt közössége és befolyásos európai politikusok és a tanácsadóim is) próbálnak meggyőzni az ellenkezőjéről” – írta. Érvként pedig még azt is felhozta, hogy EP-képviselőként hatékonyabban tudná képviselni a Tisza Párt érdekeit az európai politikában, azon belül is az Európai Néppártban, ahol így talán komolyabb pozíciókra is számíthatna pártja.

A szavazás eredménye elég egyértelmű lett: 75,57 százalék válaszolt igennel a kérdésre, és csupán 24,43 százalék utasította el. Az oldalon csak a szavazatok eloszlásáról közöltek adatot, így az nem derült ki, hányan nyilvánítottak végül véleményt.