„Köszönjük,
A lényeg

Magyar Péter: Gyurcsány és Orbán, a két Sir Robin gyáván elfutott

30/05/2024 19:03

| Szerző: Klubrádió

Magyar Péter és a Dobrev Klára is tüntetést hirdetett a Várkert Bazár elé, ahol a közmédia élő választási vitáját rendezik csütörtök este 8 órától. Magyar beszéde előtt lerakatta zászlóikat a DK-sokkal, hívei pedig leszedték a Momentum NOlimpia > Államcsőd feliratú molinóját.

2006 után szervez nagyobb vitát a köztévé, az európai parlamenti választáshoz kapcsolódóan. Magyar Péter a vitának otthont adó Várkert Bazárhoz hívja támogatóit – a Kutyapárthoz és a DK-hoz hasonlóan.

A Momentum NOlimpia > Államcsőd feliratú molinót tett ki a vitának otthont adó Várkert Bazár kerítésére. Az üzenet reakció arra, hogy Magyar Péter a múlt héten azt mondta, a Momentum szerinte "bűnben fogant", mivel szerinte a NOlimpia kampány egy nemzeti ügy elleni kampány volt. Nem sokkal később a tiszások leszedték a Momentum molinóját.

„Szervusztok” – skandálta Dobrev Klára mögött a Demokratikus Koalíció mintegy száz támogatója. A Tisza párt hívei fütyüléssel fogadták a DK-sokat, mire a konferanszié csitítgatni próbálta őket. A DK válaszul azt skandálja: „Európa”. A tiszások erre azzal válaszoltak: „árad a Tisza”, valamint néhányan, azt mondták, hogy „magyargyűlölők”.

Magyar Péter megkérte a DK szimpatizánsait, hogy tegyék le a zászlóikat és távozzanak a helyszínről, különben a rendőröket kéri meg, hogy segítsenek ebben. A 444 szerint patthelyzet alakult ki; a DK oldaláról Gréczy Zsolt és Varjú László egyezkedett a tiszásokkal, mondván: nem mennek sehova. Rendőrök is megjelentek a helyszínen, Gréczy Zsolték tárgyaltak velük, majd az élő közvetítésből az látható, hogy letették a zászlókat.

 
Fotó: Kemény Dániel / Klubrádió
 

Magyar Péter beszéde

Magyar Péter beszédének elején megköszönte a rendőrök munkáját. A DK híveinek pedig azt ajánlotta, hogy menjek át a Lendvay utcába, a Fidesz székházához, mert szerinte eltévesztették a címet. Ezután Mónika show-nak nevezte a vitát. Elmondta, hogy az MTVA igazgatóját, Papp Dánielt nem találta a Várkert Bazárban, csak a sajtófőnökkel tudott beszélni. Bejátszások nem lesznek a vita előtt, tudta meg. Magyar Péter szerint Rogán Antal nem engedte meg, hogy vitát rendezzenek a közmédiában. 

Vitatkozni akart Gyurcsánnyal és Orbánnal, de a két Sir Robin, a gyáva, elfutott. Maguk helyett küldték Dobrev Klárát és Deutsch Tamást. Ő nem akart Deutsch Tamással vitatkozni, „nem érdekelnek a marihuánafogyasztás lehetőségei”, de végül elvállalta. Kihívta a teraszra a hírhamisító Papp Dánielt, a tömeg is skandálni kezdte, hogy gyertek ki, gyertek ki.

A köztelevízió mindennap törvényt sért – mondta. "Meg fogjuk majd látogatni, teszünk majd egy túrát Budapesten, meg fogjuk látogatni a médiahatóságot, meg fogjuk látogatni Rogán Tónit, a propagandaminisztert és természetesen el fogunk látogatni a Kunigunda utcába is" – ahol az MTVA székhelye található.

Magyar ezután Orbán Viktor Várkert Bazárban tartott évértékelőjéről beszélt, amelyen szerinte még a miniszterelnök is majdnem elaludt. Egyébként nagyon szépen köszöni a támogatást, és kéri mindenkitől (háromszor), hogy legyen mindenki békés – főleg a DK-s szimpatizánsoktól.

"Azt kérdezem Deutsch Tamástól itt kinn, hogy hogyan képviselte a magyar embereket, hogyan védte meg a migrációtól, a háborútól, ha a szavazások 34 százalékán nem vett részt?" – mondta Magyar, aki szerint a 705 EP-képviselőből Deutsch a 704. legkevesebbet szavazó, "valószínűleg nem tudott felkelni".

Azt mondta, igyekeztek a Fidesztől eltérő módon jelölteket választani. Ők nem zárt szivarfüstös szobákban választottak ki nyelveken nem beszélő, "ereszen csúszó, drogos politikusokat", majd felsorolta, hogy milyen végzettségei vannak a jelölteknek. Szerinte Magyarország nem a Rogán Antalok, a Döbrögik, hanem a Hunyadik, a Görgey Artúrok és végső soron a Ludas Matyik országa. A tömeg azt skandálta, „hajrá, Peti!”

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt közben a Döbrentei téren ad lehetőséget szabad mikrofonos hozzászólásra és a vitát is közvetítik.

(via 444.hu, kiemelt kép: Klubrádió)