„Köszönjük,
A lényeg

Magyar Nemzet: Nyomoz a rendőrség a Nemzetiben történt baleset miatt

13/11/2023 17:35

| Szerző: Klubrádió

Nyomozást indított a rendőrség a Nemzeti Színháznál történt baleset miatt – írja a Magyar Nemzet. Az eljárás azért indult, hogy tisztázzák, terhel-e bárkit büntetőjogi felelősség.

A lappal a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) azt közölte: foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával, a sajtóban megjelent hírek alapján – a körülmények tisztázása érdekében – hivatalból nyomozást rendeltek el. Hozzátették: az eljárás feladata annak tisztázása, hogy terhel-e valakit büntetőjogi felelősség.

Súlyos baleset történt a pénteki Rómeó és Júlia-előadás alatt a Nemzeti Színházban. A teátrum szombaton közölte, hogy mentők vitték kórházba Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó színészeket, miután megsérültek a Rómeó és Júlia pénteki előadása közben. A baleset miatt a második felvonást félbe kellett szakítani. A sérült színészekhez rövid időn belül megérkeztek a mentők, akik szakszerűen ellátták, majd kórházba szállították őket. Sajtóhírek szerint a színészek több métert zuhanhattak.

Vidnyánszky Attila vezérigazgató a péntek esti sajnálatos baleset miatt, elismerve vezérigazgatói felelősségét, lemondott a Nemzeti Színházban betöltött posztjáról. Döntéséről tájékoztatta Csák János kulturális és innovációs minisztert. Azonban a tárcavezető még nem fogadta el Vidnyánszky lemondását, csak a színházban történt balesettel kapcsolatos vizsgálat lezárultát követően foglalkozik a kezdeményezéssel.