„Klubrádió
A lényeg

Magyar Nemzet: Lélegeztetőgépre került Csollány Szilveszter olimpiai bajnok tornász

6/12/2021 18:34

| Szerző: Klubrádió

A Magyar Nemzet információi szerint Csollány Szilveszter olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász koronavírus miatt kórházban van, állapota súlyos, lélegeztetőgépre került. A Blikk is azt írja, hogy egy budapesti kórházban, az intenzív osztályon kezelik az 51 éves, visszavonult sportolót, aki legutóbb edzőként dolgozott Ausztriában.

A Magyar Nemzet november 23-án telefonon kereste Csollány Szilvesztert, egy interjú miatt, ekkor azt mondta, hogy örömmel áll a rendelkezésükre, de egy hét türelmet kér, mert gyengélkedik. Múlt hétfőn csak sms-ben reagált a lap megkeresésére, azt üzente, hogy továbbra sem tud nyilatkozni, mert kórházba került. A hétfői megkeresésre nem válaszolt, délután pedig arról értesültek, hogy a tornász súlyos állapotban van kórházban. Információik szerint először Sopronban kezelték, majd Budapestre szállították. Csollány Szilveszter az utóbbi időben, megbetegedése előtt edzőként dolgozott Ausztriában.

A Magyar Tornaszövetség a Magyar Nemzetnek sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta az értesülést, a Blikknek viszont azt mondta a szervezet egyik alkalmazottja, hogy az utóbbi időben nem sokat tudtak Szilveszterről, „elvonult Sopronba a világ elől és előlünk is”. Azonban a rossz hír sajnos hozzájuk is eljutott már, „nagyon szomorúak vagyunk, szorítunk érte, szurkolunk neki, hogy nyerje meg ezt a harcot, hisz fiatal, életerős ember”.

A Blikk hozzátette: az 51 éves sportoló 2003-ban vonult vissza a versenyzéstől. Dolgozott Izlandon, majd Svájcban is, most Kismartonban edzősködik, valamint tanít Szombathelyen, az ELTE Savaria Egyetemi Központban külsős szakoktatóként. Csollány Szilveszter gyűrűn lett olimpiai bajnok 2000-ben, Sydney-ben.