„Köszönjük,
A lényeg

Magához tért a kórházban a börgöndi repülőbalesetben megsérült apa

14/09/2023 15:34

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Szikora Gábor

„Biztató hír is érkezett a börgöndi baleset sérültjeiről és adománygyűjtés indul számukra! A Somogy vármegyei család tagjai közül az édesapa magához tért a kórházban, az édesanyát és kilenc éves kislányukat továbbra is altatásban tartják” – közölte Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere a Facebookon.

Szerdán derült ki, hogy huszonnégy órás megfigyelés alatt tartják a budapesti Bethesda Gyermekkórház intenzív osztályán azt a kislányt, aki súlyos égési sérüléseket szerzett a börgöndi repülőnapon.

Vasárnap súlyos baleset történt a börgöndi repülőnapon: lezuhant egy kisrepülő, egy autó közelében a földbe csapódott, mindkét jármű kigyulladt, a repülőn lévő két ember meghalt, további hárman, köztük a kislány és a szülei súlyos égési sérüléseket szenvedtek, egy kisfiú pedig könnyebben sérült meg. A kislányt többször meg kellett műteni.

Szerdán derült ki, hogy büntetőeljárás indul a börgöndi repülőnapon lezuhant T28 Trojan típusú repülőgép ügyében. A rendőrség a vasárnapi balesettel kapcsolatban halált okozó légi közlekedés veszélyeztetés gyanúja miatt indított eljárást, amelyet szakértők bevonásával folytat.

(Kiemelt kép: MTI/Lakatos Péter)