„Támogassa
A lényeg

Mága Zoltán szerint szép hazánk a világ egyik legélhetőbb országa

9/01/2024 07:19

| Szerző: Klubrádió

Interjút adott a Magyar Nemzet címet viselő kormánylapnak Mága Zoltán hegedűs. A cikk remekül illusztrálja, hogy is áll az ország éppen. 

A írásmű legizgalmasabb részletei:

Ha amerikai magyar közönségnek játszik, Mága mindig el szokta mondani, hogy a magyarok tisztelete, szeretete, identitása erőt ad, hogy "még nagyobb odaadással védjük a szabadságunkat, a békét és harcoljunk az elnyomás és a zsarnokság ellen."

Mága szerint „hazánk vezetői, élükön a miniszterelnökünkkel, a béke nagykövetei. Békemissziós tárgyalásaiknak és közvetítésünknek is köszönhető, hogy a helyzet eddig nem eszkalálódott és reményeink szerint nem is fog” – tette hozzá.

Mága Zoltán újévi koncertje Budapesten
 
Mága zoltán. Fotó:
MTI/Mónus Márton
 

Egyik koncertjén Donald Trump is részt vett: „hatalmas megtiszteltetés volt, hogy nem csak állva tapsolt nekem, hanem személyes üzenetet is küldött a magyaroknak” – nosztalgiázott az előadó. 

Mága, a hazaszeretet tankönvvi példája minél több helyen jár a világban, annál inkább úgy érzi, hogy hálás lehet azért, hogy Magyarországon él, mert hazatérve mindig megállapítja, hogy

"az egyik legszebb, legbiztonságosabb, legélhetőbb ország a miénk"

Mága Zoltán mindemellett bevallotta: 

"Már gyermekkoromban megígértem Istennek, mivel hívő keresztény ember vagyok: ha egyszer kitörünk a szegénységből, miden erőmmel azon leszek, hogy segítsem a rászorulókat."