„Klubrádió
A lényeg

Lubics Szilviát elgázolták egy futóversenyen

4/09/2021 20:00

| Szerző: Klubrádió

Egy 50 km-es futóversenyen a sikeres nagykanizsai ultrafutó – civilben fogorvos – többszörös Spartathlon-győztes Lubics Szilviát elütötte egy autó. Mentő vitte kórházba, de elmondása szerint szerencsére jól van.

 

Balatonakalinál a PreVital Szőlőskör futóversenyen az út szélén futó Lubics Szilvia egyszer csak fájdalmat érzett a csipőjénél, majd egy pillanat múlva a levegőbe repült. Az aszfaltra érkezve beütötte a fejét, de szerencsére nem szenvedett komoly sérüléseket, ahogy az a fiatal futó sem, akinek a könyökét találta el az a semmiből előtűnő autó, mely meg sem tudott állni hirtelen a baleset után.

A kórházba szállított ultrafutó néhány zúzódással és kisebb fejsérüléssel megúszta. Elmondása szerint a szabályoknak megfelelően futott az út szélén, zenét nem hallgatott, a szakasz jól belátható volt és ki is volt táblázva a verseny. A sportolónő a balesetet okozó autó vezetőjét látva és hallva hozzátette: "ha lehet egy naiv kérésem: senki ne üljön a volán mögé úgy, hogy totálisan alkalmatlan az autóvezetésre, mert egy pillanat alatt zúzhatja porrá bárki életét. Köszönöm!"