„Köszönjük,
A lényeg

Letiltotta az áldebreceniző közmédia a Youtube-on a hozzászólásokat

7/02/2023 10:42

"Letiltotta a közmédia a YouTube videómegosztóra feltöltött videóihoz való felhasználói hozzászólás lehetőségét, így például az M1 tévécsatorna Híradóját online követők nem fejthetik ki véleményüket annak tartalmairól" – írja a Media1 blog.

 
Köztévé Debrecenről
 

 

A "közszolgálatinak" nevezett -az idén - 130 milliárd forintnyi állami pénzből működő közmédia korábban sem engedte például a kormányinfók alatti közvetítéseknél a kommentfolyamot, de most már "nem csak a politikai tartalmakhoz való hozzászólást korlátozta, hanem például az olyan tartalmaikhoz sem szabad véleményt fűzni, mint például, hogy „A mormota még hat hétig tartó telet ígért az Egyesült Államokban élőknek”, de még az időjárás-jelentést is tilos véleményezni".

A médiablog szerint tavaly szeptember 28-án történt a váltás, az utolsó anyag, melyhez még hozzá lehetett szólni, az aznapi német nyelvű hírek, a „Nachrichten aus Ungarn”, de a szintén aznap közreadott „Továbbra is tartanak a vizsgálatok, a legtöbbe úgy gondolják, hogy szabotázs történt” című anyaguk, ami alatt már tilos volt megjegyzést fűzni.

A Klubrádió ellenőrizte, hogy tényleg letiltották az összes műsor alatt a kommentelést, és találtunk olyan videókat, például Borbás Marcsi szakácskönyve, a Kékfény és az Ez itt a kérdés műsorok alatt, ahol engedik. Egyelőre. 

A Media1-nek nem válaszolt MTVA, hogy mi az oka a szigorításnak. A legutóbbi botrányuk, hogy a debreceni akkumulátorgyár ellen tüntetőket a kormánypropagandával együtt "leáldebrecenizte".