„Köszönjük,
A lényeg

Leadtak a Petőfi Rádióban egy kormánykritikus Carson Coma-dalt

30/09/2023 17:43

| Szerző: Klubrádió

Méghozzá pont aznap, amikor a szerkesztőség döntő részét kirúgták.

Carson Coma-számok korábban is voltak a Petőfin, bár ezt a rendszerkritikus dalt, a Feldobom a követ címűt épp nem találta meg a 444 korábban játszottak között.

Ebben Orbán Viktor nevének közmédiás kisípolását emlegetik: „Utcai harcos orcán fintor, / Ki fogod sípolni hogy Or***?” – ez arra utal, amikor Beton.Hofi Bagira című dalában elnémították azt a két sort, hogy „Belehalok, milyen szabad ország ez/ Anyámnak írok sms-t és az Orbán les”. Továbbá olyan szövegrészek is megtalálhatók benne, hogy „Mandinerből a gyűlölet spriccel” vagy hogy „Megafonba üvöltöd az igazságod, / Míg a végén te is valóságnak látod”.

A zenekarnak egy brüsszeli, magyar kormányzati intézménybe szervezett fellépését is lemondták elég átlátszónak tűnő indoklással, miután nyilvánosan kritizálták a kormányt. Illetve a zenekar frontembere, Fekete Giorgio is a NER-barát megmondóemberek kereszttüzébe került, amikor a Szigeten A homofóbok b*zik feliratú pólóban lépett fel (Bayer Zsolt fideszes véleményvezér például lesz*rdarabozta).

Amint arról mi is beszámoltunk, épp pénteken derült ki, hogy tömeges leépítés zajlik a csatornánál.