„Klubrádió
A lényeg

Elnémult a közmédiában a koncert Orbán nevének említésekor

24/02/2023 10:27

"Az erdélyi származású Fonogram-díjas magyar rapper, zeneszerző, dalszövegíró" Beton.Hofi "mindössze pár hónap alatt nőtte ki magát igazi szupersztárrá. Szókimondó, rendkívül eredeti szövegei társadalomkritikát és önkritikát is egyaránt jócskán felvonultatnak. A megdöbbentő, erős hatású videóival is számos rajongót szerző énekes különleges évzáró unplugged koncertet adott a hajón" - ajánlja a koncert közvetítését a közmédia. 

A szókimondás és társadalomkritika azonban úgy tűnik, csak addig érdekes a közmédiának, amíg nem Orbánról szól, így történt, hogy a koncertfelvételből egyszerűen eltűnt Orbán neve.

A 24.hu szerint a Kulisszák mögött – az A38 hajón Beton.Hofi című koncertfelvételen a Bagira című számból a „belehalok, milyen szabad ország ez, anyámnak írok sms-t és az Orbán les” résznél az Orbán les alatt egy ritmusra elnémul a hang, így nem lehet hallani a miniszterelnök nevét ((37 perc 35 másodpercnél).

Az MTVA sajtóosztályát és a Beton.Hofi menedzserét is megkeresték, az előbbi még nem nyilatkozott, az utóbbi pedig nem is kíván nyilatkozni az ügyben.