„Klubrádió
A lényeg

Lázár ménesbirtokán is "aratnak" Mészárosék

18/01/2022 11:30

| Szerző: Klubrádió

Egészen pontosan a Mezőhegyesi Ménesbirtokhoz tartozó öntözőrendszert fejleszteheti a Mészáros és Mészáros Kft. potom 22 milliárd forintért.

Mészáros Lőrinc családi vállalata, a Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. nyerte meg az Országos Vízügyi Főigazgatóság tenderét a Mezőhegyesi Ménesbirtokhoz tartozó öntözőrendszer fejlesztésére, olvasható az uniós közbeszerzési értesítő keddi bejegyzésében – szúrta ki a hvg.hu. A közbeszerzés értéke 21,9 milliárd forint.

A portál arra is kitért, hogy a leírás szerint nemcsak a ménesbirtok öntözőrendszeréről van szó. A projekt keretében összesen 11 környező településen kell szivattyútelepet fejleszteni, és több, a települések között húzódó összekötő csatornát is helyre kell pofozni.

A nyílt eljáráson két kihívója volt Mészároséknak, a nagykanizsai Szabadics Építőipari Zrt. és a nyíregyházi KÖTIVIÉP'B Közép- Tisza Vidéki Vízépítő és Telekommunikációs Kft., de az ő ajánlatuk drágább is volt: a kanizsaiak munkái 22,3, a nyíregyiek tevékenységei 23,2 milliárd forintba kerültek volna.

Megnyílt a Kokas Ignác hagyatékát bemutató Felcsúti Képt?
 
Mészáros Lőrinc
Fotó: Bodnár Boglárka / MTI