„Klubrádió
A lényeg

Lázár három év alatt emelné 25 százalékkal a MÁV-Volán-dolgozók bérét, a szakszervezeteknél pattog a labda

16/01/2024 21:03

| Szerző: Klubrádió

Kedden tett javaslatot Lázár János a MÁV-VOlán dolgozók béremelésére. A Vasutasok Szakszervezetének elnöke úgy reagált megfontolják a javaslatot, a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezetet vezető Dobi István viszont nem támogatja a megállapodást.

Bár a MÁV és a Volán dolgozóinak eddigi bértárgyalásain csak a 2024-es évről volt szó, a Csoportszintű Érdekegyeztető Tanács (CSÉT) keddi ülésén Lázár János építési és közlekedési miniszter egy, a következő három évre vonatkozó 25 százalákos béremelési ajánlattal állt elő a kormány részéről. Az ajánlat erre az évre vonatkozó eleme legalább havi 70 ezer forintos emelést jelentene – derült ki a MÁV közleményéből.

Meleg János a Vasutasok Szakszervezetének elnöke a Klubrádiónak elmondta, hogy a szakszervezetek többsége még időt kért, hogy az általuk képviselt munkavállalókkal közösen alakítsák ki álláspontjukat, január 26-ára tervezik, hogy rögzítsék a megállapodást.

2024. január 16. A lényeg - Meleg János 2024.01.16.
01:05
00:00

"Nekünk nagyon fontos, hogy 2024-et minél előbb rendezzük" – tette hozzá Meleg. 

A Volánbusz-sofőrök decemberi sztrájkját szervező Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) elnöke, Dobi István, azt közölte, hároméves bérfejlesztési megállapodást „nem támogat, azt elfogadni nem tudja és ezáltal, csak 2024. évre szóló bérfejlesztésben kötelezheti el magát” – számolt be a Mérce.