„Klubrádió
A lényeg

Közmédia: A baloldal támadja a hiteles tájékoztatást

28/02/2022 19:54

| Szerző: klubrádió

Az MTVA és a Duna Médiaszolgáltató vezetői szerint "a magyar közmédiában egyedül a szerkesztői szabadság határozza meg, hogy mi és hogyan kerüljön a híradásokba". Ezért Médiatanácshoz és a Nemzeti Választási Bizottsághoz fordulnak.

Ahogy arról korábban a Klubrádió is beszámolt, az Mindenki Magyarországa ellenzéki pártszövetség tagjai az EBESZ magyarországi missziójához fordulnak, mert elfogadhatatlannak tartják, hogy az állami és a szintén közpénzből fenntartott kormányközeli média szerepet vállal a putyini háborús propaganda terjesztésében.

 
Bende Balázs külpolitikai főszerkesztő Fotó: Youtube
 

A válaszra sem kellett sokáig várni, a 444 cikke szerint az "ellenzéki támadások" miatt a Médiatanácshoz és a Nemzeti Választási Bizottsághoz fordul a közmédia, jelentették be közös közleményben az MTVA és a Duna Médiaszolgáltató vezetői.

Dobos Menyhért és Papp Dániel azt állítják, hogy az ellenzék (ők következetesen baloldalnak nevezik) minden alkalmat megragad, hogy nyomást gyakoroljon a "független magyar közmédiára", amelyik egyébként annyira független, hogy egészen máig (hétfő), a Ukrajna elleni orosz invázió 5. napjáig következetesen orosz hadműveletnek nevezték azt, és amelyik csak azt követően kezdett háborúként beszámolni az eseményekről, hogy Orbán Viktor azt mondta, nem blokkolja Magyarország az Oroszország elleni uniós szankciókat.

Ezek alapján adja magát a kérdés, hogy mennyiben lehet független az a közmédia, amelynek 2022-ben több mint 130 milliárd forintos költségvetést biztosított a kormány?