„Köszönjük,
A lényeg

Az EBESZ-hez fordul az ellenzék a közmédia álhírei miatt

28/02/2022 15:32

| Szerző: Klubrádió

"Az Egységben Magyarországért pártjai elfogadhatatlannak tartják, hogy az állami és a szintén közpénzből fenntartott kormányközeli média szerepet vállal a putyini háborús propaganda terjesztésében. Éppen ezért az ellenzéki szövetség tagjai az EBESZ magyarországi missziójához fordulnak” - írják közleményükben az ellenzéki pártok.

"Nem lehet szó nélkül nézni, ahogy az állami médiában az orosz agresszióval kapcsolatban elferdítik a valóságot, a magyar ellenzéki álláspontokat pedig a szövegkörnyezetükből kiragadva, azok eredeti jelentését teljesen megváltoztatva közlik. Ez a gyakorlat elítélendő és különösen felelőtlen is, tekintve, hogy az Európai Unió már szankciókkal sújtja a putyini háborús propagandát terjesztő orosz médiacégeket” – áll a közleményben, ezért ezért az ellenzéki szövetség tagjai az EBESZ magyarországi missziójához fordulnak.

Szombaton Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt is követelte, hogy "azonnali hatállyal függesszék fel az orosz propaganda sugárzását a magyar közmédiában”.

Korábban ugyanebben az ügyben Ungár Péter (LMP) a médiatanácshoz fordult.