„Klubrádió

Kósa találkozói a csengeri "örökösnővel"

18/02/2021 10:06

| Szerző: Klubrádió

Négyszer is találkozott Svájcban Kósa Lajos azzal a csengeri "örökösnővel", aki azt állította, hogy mesés örökség birtokosa. Egy svájci ügyvédnél is jártak, hogy meghatalmazási szerződést írjanak alá. E szerint Kósa rendelkezhetett a csengeri nő állítólagos svájci bankszámlája felett. A vádirat szerint húsz embertől kért kölcsön mintegy 780 millió forintot egy – a valóságban nem létező – apai örökség felszabadítására.

Valamikor 2016-ban két magyar állampolgár bukkant fel az egyik legnagyobb svájci bank, az UBS épületébe igyekezve: egyikük Kósa Lajos volt és vele tartott egy csengeri asszony, P. Mária is – derül ki a hvg.hu cikkéből.

P. Máriáról a fideszes politikus akkor még azt gondolta, mesés vagyon örököse. Ma már biztosan nem hiszi ezt, hiszen P. Mária (aki akkoriban még az Sz. Gáborné nevet viselte) jelenleg a rácsok mögött van, csalással vádolják. A vádirat szerint húsz embertől kért kölcsön mintegy 780 millió forintot egy – a valóságban nem létező – apai örökség felszabadítására.

Ezt megelőzően egy svájci ügyvédnél jártak abból a célból, hogy a fideszes politikus olyan ügyvédi meghatalmazást kapjon, ami alapján rendelkezni tud a csengeri nő állítólagos svájci bankszámlája felett. Mindezt a portál által megszerzett nyomozati anyagok szerint maga Kósa Lajos mesélte el a rendőröknek, akik a politikust tanúként hallgatták meg a nő ellen indított büntetőeljárásban.

A Fidelitas XVI. tisztújító kongresszusa
 
Kósa LajosFotó: Kovács Attila
 

Az ügyvédnél egy másik nő is jelen volt, akiről egyelőre csak egyelőre annyit tudni, hogy egy köztiszteletben álló csengeri orvos közeli hozzátartozója.

A felek az UBS után elmentek a Safra Sarasin magánbankba is, ahol a magyarul szintén jól beszélő Olga S. fogadta őket. Itt a nők állítólag számlanyitásról és lehetséges befektetésekről tárgyaltak, Kósa szavai szerint „exkluzív környezetben”.

Kósa azt vallotta, hogy a svájci tárgyalások során az a meggyőződése alakult ki, hogy örökség nincs, „Mária ezzel kapcsolatos állításai hamisak” és ezek után a „minimálisnál is kevesebbre korlátozta”  a vele való kapcsolatát.

Erről az útról a hvg.hu szerint P. Mária is vallomást tett a bíróság előtt most február elején, mondván: „Kósa Lajos a tanúvallomásában azt nyilatkozta, hogy úgy fogadtak minket a bankban, mint a királyokat, és ezek után azt a következtetést vonta le Kósa úr, hogy nincs hagyaték. Elfogadott elég sok ajándékot és befektetéseket, semmit nem utasított vissza”.