„Támogassa
A lényeg

Kocsis Máté bejegyzése szerint a Kossuth téren emlékezett meg, miközben Krétán nyaralt éppen Bayer Zsoltékkal

24/10/2023 18:23

| Szerző: Klubrádió

Népszava kedden reggel olvasói fényképeket kapott arról, hogy Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, Halász János frakciószóvivő, Bayer Zsolt műsorvezető és Kálomista Gábor producer éppen felszállni készülnek a krétai Heraklionból az 1443 km-re lévő Budapestre induló repülőjáratra.

A dolog pikantériája, hogy ezzel párhuzamosan a "Szabadság napja" címmel hétfőn 11 órakor megjelent Kocsis Máté hivatalos Facebook-oldalának bejegyzése, amin a helymegjelölés ("Kocsis Máté jelenleg itt van: Kossuth tér") arra utalt, hogy a frakcióvezető az október 23-i Kossuth téri megemlékezésen vesz részt.

Kocsis melegítőben, szakállasan, napszemüvegben, arcába húzott baseballsapkával érkezett meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2A termináljára. A Népszava megkérdezte, miért próbálták meg a krétai vakációja alatt elhitetni, hogy a Kossuth téren emlékezik meg az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján.

Azt válaszolta, a bejegyzést a munkatársa írta, és elnézést kért, amiért ez félreértésre adott okot, de ő nem volt Magyarországon, a munkatársa az előre megbeszélt hivatalos tartalmat tette közzé. A bejegyzésből azóta eltűnt a helymegjelölés.