„Klubrádió
A lényeg

Kitömte Bayer családi vállalkozását a Szerencsejáték

14/03/2023 07:18

A Fidesz holdudvarába tartozóknak adott ismét az állami Szerencsejáték Zrt. százmilliókat, a Hvg.hu szerint a cég úgynevezett szponzorációs keretéből 40-40 milliót adott Bayer Zsoltnak a cégén keresztül, az egykori ATV-vezér cégeinek, illetve annak a dunakeszi sportegyesületnek is, ahol Szijjártó Péter futsalozott.

Március 15. - Békemenet
 
Március 15. - Békemenet
 
Budapest, 2022. március 15. Széles Gábor vállalkozó, a Magyar Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) tiszteletbeli elnöke, Bayer Zsolt, a Magyar Nemzet publicistája, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Stefka István, a Pesti Tv programigazgató-helyettese a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) Békemenetén a Margit hídon. MTI/Balogh Zoltán
Fotó: Balogh Zoltán
 

 

A közérdekű adatigénylésre kiadott információkat március 13-án töltötték fel, és az elmúlt négy hónap – november, december, január és február – Szerencsejáték Service Nonprofit Kft.-s szerződéseit tartalmazza.

Ez alatt 192 millió forintot osztott szét, a lap megjegyzi, hogy máskor két hónap alatt elköltenek ennyit, de tavaly előfordult, hogy egyetlen hónapban ennek több mint négyszeresét ítélték oda. A listából kiderült, hogy nettó 8 millió forint értékben a Dunakeszin működő Városi Sportegyesülettel is szerződtek. Januárban kilencen kaptak 130,5 milliót, köztük olyan fontos szervezetek, mint a Ökumenikus Segélyszervezet, a Magyar Tehetségkutató és Fejlesztő Egyesület, a Csepeli Auth Henrik Fesztivál Fúvószenekar, a Peter Cerny Alapítvány a Beteg Koraszülöttek Gyógyításáért. De a legtöbb pénzt egy másnak fontos szervezet, az 1100ÉV Kft. kapta, amely vállalkozás fő tulajdonosa Bayer Zsolt, a kormánypárt propagandistája, és benne van a cégben a fia is.

De 30 milliót kapott a lówellness-ügyről elhíresült Lovassport Nonprofit Kft., 40 milliót kapott az Aréna Média Consulting és Sportmarketing Kft., amely a tavaly augusztusi 30 millió után megint pénzt kapott, és aminek a tulajdonosa Rózsa István, az ATV volt elnöke. És mint évek óta, most is kapott 25 milliót az Orbán feleségéhez, Lévai Anikóhoz köthető Média a Családért Alapítvány is.