„Klubrádió
A lényeg

Kikapott a magyar futballválogatott Albániában

5/09/2021 20:06

| Szerző: Klubrádió

A héten itthon elszenvedett 4-0-ás vereség után fontos lett volna, hogy a magyar labdarúgó-válogatott Albániában győzzön, ha nem akar leszakadni az élmezőnytől. Sajnos ez nem jött össze.

Az angol futballválogatott elleni mérkőzés után a 3. helyen állt a magyar csapat, és mivel a második hely az, amelyikkel pótselejtezőn ki lehet jutni a következő labdarúgó világbajnokságra, fontos lett volna, hogy legyőzzük az albánokat.

Szalai Ádám nélkül állt fel a magyar csapat, miután a csatár pozitív covid-tesztet produkált. (Később lett egy negatív tesztje, de a mai meccsre már nem lehetett benevezni.) Albánia még soha nem nyert Magyarország ellen, és még gólt sem lőtt. 1950-ben Puskás vezetésével egy barátságos mérkőzésen 12-0-ra lépték le az albánokat - igaz, ez elég régen volt, és az ellenfél futballja sokat fejlődött azóta, a 2016-os EB-re is kijutottak, ahol Romániát legyőzték ugyan, de végül nem jutottak tovább a csoportjukból (Svájctól és a franciáktól kikaptak). A világranglistán Magyarország a 37., Albánia a 69. helyen állt a találkozó előtt.

A mérkőzésen a hazai futballválogatott nem a nyári Európa-bajnokságról ismert arcát mutatta, és bár volt néhány ígéretes próbálkozásunk, az albán letámadások működtek, és gól nélküli döntetlennel vonultak a csapatok a szünetre. Sérülés miatt Gulácsit lecserélték, Dibusz állt be a kapuba a második játékrészre, mely nem hozott változást a játékban. Albán helyzetből több volt, aztán a 87. percben egy véleményes párharc után (a VAR nem ítélt szabadrúgást a javunkra utólag) Broja lőtt a magyar kapu bal alsó sarkába. Az eredmény maradt, ezzel a magyarok visszacsúsztak az angolok, albánok és lengyelek mögé a negyedik helyre - elúszni látszanak az álmok a világbajnoki szereplésről.

Az I csoport állása
 
Az I csoport állása
 

Visszavágó október 9-én a Puskás Arénában. Hogy nézők előtt-e, az még a FIFA döntésétől is függ. Most szerdán pedig Andorra látogat el hozzánk.