„Támogassa
A lényeg

Kiadja Izrael Magyarországnak a kamu Ördög ügyvédjét

17/08/2022 15:05

A jeruzsálemi Legfelsőbb Bíróság döntése értelmében Izrael kiadja Magyarországnak Keserű Sándor Izraelt, aki négy évvel ezelőtt egy vesztegetési ügy ítélethirdetése elől menekült el Budapestről, majd Izraelbe érkezve politikai menedékjogot kért, írja a 24.hu.

 
Az ál-Ördög ügyvédje
 

 

A 47 éves férfi esete azért érdekes, mert bár a vád szerint másokkal együtt 50 millió forintot csalt ki egy vállalkozótól, de amikor Izraelbe érkezett, igyekezett magát hogy a magyar politika fontos tényezőjeként bemutatni, ezért a YouTube-on azt állította, hogy ő „Az Ördög ügyvédje”.

Azt mondta, sok pénzt áldozott arra, hogy kirobbantsa a Borkai Zsolt győri fideszes polgármester bukásához vezető botrányt, és azt is mondta, hogy terhelő információi vannak Polt Péter legfőbb ügyészről, és vezető kormányzati politikusokról.

Ez sem mentette meg, 2020-ban őrizetbe vették, erre Keserű azt mondta, hogy ha visszatoloncolják, Magyarországon Orbán Viktor személyes ellenségeként politikai bosszú áldozatává válna. Azzal is érvelt, hogy a börtönökben uralkodó antiszemitizmus is veszélyeztetné a testi épségét. Igyekezett az izraeli igazságügyi miniszternél és a bíróságoknál elérni, hogy ne adják ki Magyarországnak, de hiába.

A magyar hatóságok szerint az Ördög ügyvédje egy magyar politikus, akit meg is vádoltak, és a bíróság el is ítélt. A megvádolt Czeglédy Csaba márciusban beszélt az ördögügyvédje-ügyről a Klubrádiónak:

2022. március 22. A lényeg / részlet, Czeglédy Csaba (22.03.22.)
01:00
00:00