„Klubrádió
A lényeg

Varga Judit feljelenti az Ördög Ügyvédjét

28/12/2021 16:42

| Szerző: Klubrádió

Varga Judit igazságügyi miniszter közölte: feljelentést tesz rágalmazás miatt ismeretlen tettes ellen, miután a Borkai Zsolt egykori győri polgármestert lebuktató Az ördög ügyvédje nevű oldalon a magánéletével kapcsolatos állításokat tettek róla. Szerinte nőként és családanyaként is próbálják valótlanságokkal nyilvánosan megalázni.

Varga Judit Facebook-posztjában rögtön összekötötte a „baloldallal” az Ördög Ügyvédje-posztokat, amikor úgy fogalmazott:

„A bejegyzésekben nőként és családanyaként is próbálnak valótlan állításokkal nyilvánosan megalázni. A baloldal akkora bajban van, hogy sem a karácsony, sem a családok, sem a nők nem jelentenek semmilyen akadályt, ha mocskolódásról vagy lejáratásról van szó” – írta kedden az igazságügyi miniszter.

Közölte: minden, a személyével kapcsolatos, Az ördög ügyvédje Facebook-oldalon megjelent állítás valótlan, ezért ismeretlen tettes ellen rágalmazás miatt feljelentést tesz.

A magyar hatóságok a Borkai-botrány óta próbálják kideríteni, ki áll az Ördög Ügyvédje blog mögött, de a nyomozás egyelőre nem vezetett eredményre. Szeptemberben hivatalosan is meggyanúsították Czeglédy Csabát, a Demokratikus Koalíció szombathelyi politikusát és az ottani előválasztás győztesét azzal, hogy ő áll Borkai szexvideójának kiszivárogtatása mögött, de úgy tűnik, azóta megrekedt az eljárás. Czeglédy egyébként azt mondta, nem ő az Ördög Ügyvédje, ezzel együtt zseniálisnak tartja.

(via 444, kép: MTI/Koszticsák Szilárd)