„Klubrádió
A lényeg

Képviselői jogot adtak az 1. kerületben a meg sem választott volt fidelitasosnak is

29/11/2022 08:27

Harmadik nekifutásra részleges palotafoglalássá mérséklődött a fideszes puccskísérlet a budavári önkormányzatban, írja a Népszava. A dráma egyik szereplője az a Böröcz László, aki a Fidelitastól emelkedett parlamenti képviselőségig, de 2022-ben nem választották meg, ahogy nem lett kerületi képviselő sem, viszont "mint Budapest világörökségi területfejlesztésének kommunikációjáért felelős miniszteri biztosának múlt héttől „a képviselőkkel azonos feltételekkel kell helyet és hozzászólást” biztosítani a budavári testületi üléseken.

V. Naszályi Márta budavári polgármester szánalmasnak nevezte, hogy a meg sem választott politikus "kerülőutakon próbál szereplési lehetőséget biztosítani magának a kerületben, idejekorán megkezdve a polgármesteri kampányát”.

A fideszes képviselők egy szeptemberi időközi választáson elnyert egyéni képviselői győzelem óta "próbálják átverni az önkormányzat szervezeti és működési szabályzat számukra kedvező módosítását", hogy Böröcz szólásjoga mellett szinte az összes bizottsági elnöki pozíciót megkaparintották és többségbe kerültek az önkormányzati cégek és alapítványok döntéshozó testületeiben is. A műveletben két ex-jobbikos is a fideszesek kezére játszott" - írja a lap.