„Klubrádió

Kásler Miklós: Csütörtöktől újraindulnak az onkológiai szűrővizsgálatok

28/04/2021 10:58

| Szerző: Klubrádió

A miniszter szerint valamennyi betegnek biztosított maradt az ellátás.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere Facebook-oldalán jelentette be, hogy csütörtöktől újraindulnak az egészségesnek vélt emberek körében végzett, megelőzést szolgáló népegészségügyi célú, szervezett onkológiai szűrővizsgálatok.

A tárcavezető szerint az egészségügy az utóbbi hetekben túljutott a koronavírus-járvány harmadik hullámának legkritikusabb szakaszán, így valamennyi betegnek biztosított maradt az ellátás.

Kásler Miklós ugyanakkor figyelmeztetett rá, hogy a járvány visszaszorításáért a legfontosabb eszköz továbbra is a vakcina, ezért arra biztatott mindenkit, regisztráljon, éljen az oltás lehetőségével.

Korábban Kásler Miklós miniszteri utasítással függesztette fel a népegészségügyi célú, célzott, onkológiai szűrővizsgálatokat, mert nőtt a koronavírus-fertőzöttek, fertőzésgyanús esetek és a kórházi ellátást igénylő betegek száma.

Döntése ellen a daganatos betegeket segítő és az érdekvédelmüket képviselő szervezetek tiltakoztak, volt olyan Széchenyi-díjas tudós, aki azt egyenesen bűnténynek nevezte

(Forrás: 24.hu)