„Támogassa
A lényeg

A közmédia nem tervezi Kárász Róbert foglalkoztatását

10/12/2022 18:24

| Szerző: Klubrádió

Kárász Róbert műsorvezető a közmédiánál folytatja pályafutását, mint kreatív igazgató – legalábbis ezt írta a Blikk és a Media1-nek nyilatkozó forrás is erről számolt be. Azonban később a közmédia tagadta ezeket az értesüléseket, azt írták: "az MTVA nem tervezi Kárász Róbert vezető, vagy bármilyen más beosztásban történő foglalkoztatását".

Kárász Róbert, aki a közmédiánál kezdte pályafutását, visszatér oda, és "csúcsvezetői" állást kap a közmédiánál – írta szombat reggel a blikk.hu. Azóta ezt a Media1-nek nyilatkozó, az ügyre közeli rálátással bíró, névtelenséget kérő forrás is megerősítette, hozzátéve, hogy az ATV néhány hete távozó műsorvezetője egészen pontosan kreatívigazgatói feladatkört kapott, méghozzá 2022. december 1-jétől. 

Frissítés: a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) tagadja, hogy Kárász a közmédiánál folytatná. A Telexnek küldött levelükben azt írták: „Az MTVA nem tervezi Kárász Róbert vezető, vagy bármilyen más beosztásban történő foglalkoztatását, ebből fakadóan képernyős feladatok ellátásában sem számít nevezett televíziós újságíró munkájára.”

Kárász Róbert októberben még arra hivatkozva jelentette be november végére tervezett távozását az ATV-től, hogy a macis alapítványára kíván fókuszálni, ennek azonban némiképp ellentmond, hogy szinte rögtön azután, hogy leketyegett az ATV-s felmondási ideje november végével, máris átült az állami médiaszolgáltatóhoz. Kárász az alapítványa miatt egyébként sokszor kapott bírálatokat az elmúlt években az oda befolyó állami pénzek miatt, többen ezt összeférhetetlennek tartották a műsorvezetői tevékenységével.

Kárász az ATV-től eredetileg baráti légkörben készült távozni, de végül viharos távozás lett belőle: az eredetileg november végén lejáró felmondási idejét ki sem töltve hamarabb otthagyta a televíziót november 11-én, miután kiderült, hogy az ezt teljesen megcáfoló ATV-s kamerafelvételek ellenére állította azt a műsorvezető, hogy Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere igenis találkozott az ominózus ATV Start című műsor előtt Szalai Szilárddal, a PestiSrácok munkatársával a televízióban.

Kárász szavait Baranyi hazugságnak nevezte és az ATV is kiállt Baranyi mellett, mivel a televízió épületében lévő biztonsági kamerák felvételi alapján egyértelműen megállapítható volt, hogy a PestiSrácok munkatársa késve érkezett a televízió épületébe, és csak akkor lépett be a reggeli műsor stúdió díszletébe, amikor Baranyi már bent várakozott, bemikrofonozva és a műsorvezetők már beharangozták a beszélgetést, Baranyinak tehát Kárász állításával szemben már nem nagyon maradt választási lehetősége, hogy vállalja-e a beszélgetést, vagy sem.

Kárász hat és fél évet töltött el az ATV-nél, ahová a TV2-s Mokka című műsor után érkezett. Idén februárban, még ATV-sként azért is kapott bírálatokat, mert a választási kampány előtt az első sorban vett részt a Fidesz-közeli propagandistákat a közösségi médiában futtató Megafon Központ egyik rendezvényén, melyen Szijjártó Péter tartott eligazítást a kormánybarát megmondóembereknek, majd közös fotóra is összeállt velük.