„Klubrádió
A lényeg

Karácsonyozós választ kapott Szabó Tímea, amikor Kövér László kabinetfőnökének villaügyéről kérdezett

8/11/2021 18:18

| Szerző: Klubrádió

Veress László, Kövér László házelnök kabinetfőnökének hozzátartozói és a Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítvány által vásárolt villa ügyét Szabó Tímea párbeszédes képviselő hozta fel a parlamentben hétfőn. Szerinte orbitális csalásról van szó, és ez a kör ellopja a határon túli fiataloknak szánt pénzt. Dömötör Csaba államtitkár Karácsony Gergellyel és a városháza állítólagos eladásával válaszolt – írja a hvg.

A határon túliaknak szánt pénz ellopásával vádolta meg Kövér László házelnök kabinetfőnökét Szabó Tímea párbeszédes képviselő napirend előtti felszólalásában a parlament hétfői ülésén.

Szabó Tímea arra az ügyre utalt, amelynek lényege, hogy Veress Lászlónak, Kövér László kabinetfőnökének a családja költözött be abba a villaépületbe, amelyet egy külföldi üzletembertől kapott 320 millió forintos támogatás nagyobb részéből vásárolt a határon túli fiatalokat segítő Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítvány.

A Párbeszéd társelnöke „orbitális kormányzati csalásnak” nevezte, hogy „Kövér László és köre, akik a leghangosabbak a határon túliak megsegítésében, konkrétan ellopták a határon túli fiataloknak szánt pénzt, és abból a haveroknak vettek luxusvillát, luxusautót és visegrádi telket.”

Szabó Tímea jelezte, hogy pártja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Pénzmosás és Terrorizmus-finanszírozás elleni irodájához fordult vizsgálatért. Szerinte csalás, számvitel rendjének megsértése, pénzmosás, vesztegetés- és hivatali vesztegetés elfogadása bűntettek gyanúja is felmerülhet az ügyben.

A felszólalásra Dömötör Csaba államtitkár válaszolt, aki először is hazugsággal vádolta Szabót, majd közölte, a kérdéses alapítvány magánadományokból működik, és nem kezel közpénzt, vagyis a kormányzatnak nincsen hatásköre az ügyben. „Hogy ha szeretne valamit tenni a közvagyon védelme érdekében, akkor győzze meg a pártja elnökét, hogy ne adják el a városházát” – utalt arra a cikkre, amelyet az új Index írt arról, hogy a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat állítólag el akarja adni a budapesti városházát. Ezt a hírt Karácsony egyébként cáfolta, és jelezte, hogy pert indít.