„Vásároljon

Hírek

Óriási meccs: 1-1 lett a magyar-francia!
A lényeg

Óriási meccs: 1-1 lett a magyar-francia!

Fiola góljával vezetett a magyar válogatott a világbajnok ellen a szünetben, majd Griezmann egyenlített a második félidő közepén. Döntetlent játszottunk az Eb második meccsén a halálcsoportban, a legnehezebb ellenféllel szemben!

Kiengedték a kórházból Eriksent
A lényeg

Kiengedték a kórházból Eriksent

Egy héttel a szívmegállása és újraélesztése után pénteken kiengedték a kórházból a dán Christian Eriksent. A 29 éves középpályás már meg is látogatta a csapattársait, most pedig hazatér a családjához.

Meghalt Fehér M. István filozófus
A lényeg

Meghalt Fehér M. István filozófus

Meghalt Fehér M. István Széchenyi-díjas filozófus, filozófia- és eszmetörténész, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja. Halálhírét az ELTE honlapján közölték, és az egyetem egyben azt is jelezte, hogy a professzort saját halottjuknak tekintik.

Vesztegzár alá helyezték Lisszabont a delta variáns terjedése miatt
A lényeg

Vesztegzár alá helyezték Lisszabont

A portugál hatóságok pénteken 15 órától vesztegzár alá helyezték Lisszabont és több környező települést, hogy így akadályozzák meg a koronavírus indiai (delta) variánsának elterjedését az országban. A portugál fővárosban és környékén 2,8 millió embert érint az intézkedés, ők hétfő reggel 6 óráig nem hagyhatják el a területet, ahová a beutazás sem engedélyezett – írja a Correio da Manhã portugál napilap.

Telex: Bognár György már nem szakért többet az Eb-n
A lényeg

Telex: Bognár már nem szakért többet az Eb-n

Bognár György múlt szombaton szerepelt utoljára az M4 Sport Eb-szakértői között. A futballedző azóta egyetlen mérkőzésen sem volt ott a stúdióban, és a Telex Bognárhoz közel álló forrásoktól úgy tudja, hogy saját döntése alapján a hátralévő meccseken sem szerepel már. A szakkommentátor meglehetősen érzéketlenül reagált azután, hogy a dán Christian Eriksen összeesett a pályán és újra kellett éleszteni, ő a meccs mielőbbi folytatását sürgette.

Szijjártó: Magyarország és Budapest készen áll - az EB-döntőre
A lényeg

Szijjártó: Budapest készen áll az EB-döntőre

"Mi most már hál’ Istennek vagyunk abban a helyzetben infrastruktúra szempontjából, egészségügyileg, gazdaságilag és szervezésileg, hogy gyakorlatilag bármilyen sporteseményt bármilyen rövid idő alatt meg tudunk rendezni. Megvannak hozzá a létesítményeink, a szervezőink, és jó az egészségügyi helyzet" - mondta Szijjártó.

Irány az Adria! - A határon se védettségi igazolvány, se oltási papírokat nem kérnek
A lényeg

Szabad az út Horvátországba

Már védettségi igazolvány nélkül is be lehet utazni Horvátországba, mivel "zöld", azaz biztonságos kategóriába kerültünk.

Az EU bővítette a járványügyi szempontból biztonságos országok listáját
A lényeg

Az EU bővítette a biztonságos országok listáját

Az az ország számít biztonságosnak, amelyben a koronavírus-fertőzöttek számának növekedése az uniós átlaghoz közeli vagy az alatti. A Tanács ajánlása jogilag nem kötelező erejű. Az ajánlásban foglaltak végrehajtásáért továbbra is az egyes tagállami hatóságok felelősek. A tagállamok – a teljes átláthatóság biztosítása mellett – csak fokozatosan oldhatják fel a felsorolt országokra vonatkozó utazási korlátozásokat. Egy-egy tagállam nem határozhat úgy, hogy valamely, a jegyzéken nem szereplő unión kívüli országra vonatkozóan feloldja az utazási korlátozásokat azelőtt, hogy erről összehangolt döntés születne – tették hozzá.

A Netflix frappánsan reagált a homofób törvényre
A lényeg

A Netflix is reagált a homofób törvényre

Több hazai médiavállalat is elítélte már a kedden elfogadott törvényt, amely összemossa a pedofíliát a homoszexualitással, és kortlátozná a nemváltoztatás vagy homoszexualitás megjelenítését és „népszerúsítését”. Az RTL Magyarország tiltakozásához csatlakozott a héten többek között az A+E Networks UK, az AMC, az HBO és a WarnerMedia, valamint a ViacomCBS - írja a 24.hu.