„Klubrádió
A lényeg

Karácsony: semennyi mutyit a politikusoknak és az oligarcháknak

23/10/2019 20:48

| Szerző: MTI/Klubrádió

A tiszta levegő, tiszta szív és tiszta kéz programját hirdette meg október 23-ai ünnepi beszédében Budapest új, ellenzéki főpolgármestere szerdán a Városháza megnyitott parkolójában.

 

Karácsony Gergely arra kérte a fővárosiakat, hogy tegyék Budapestet Kelet-Közép-Európa legélhetőbb és legzöldebb városává, a köztársasági eszme bátor támogatójává.   A főpolgármester kijelentette: október 13-án visszavették a várost, de nem azért, hogy kisajátítsák, hanem azért, hogy visszaadják a fővárosiaknak.

Ahhoz, hogy Budapest legyen a térség legélhetőbb és legzöldebb városa, több emberségre, szolidaritásra, bölcsődére, rendelőre és CT-re, kevesebb kilakoltatásra és stadionra van szükség  - mondta Karácsony Gergely. Hozzátette: "semennyi mutyit a politikusoknak és az oligarcháknak".

Közölte: az, hogy a főváros a köztársaság őrzője legyen, azt jelenti, értjük és elfogadjuk a felelősségünket, amellyel nemcsak az itt élőkért, hanem minden honfitársunkért tartozunk.

Budapestnek többet kell tennie, mint a többi magyar településnek. Mentsvára kell, hogy legyünk a szabadság, az egyenlőség és a testvériség eszményének - mondta a főpolgármester.

Budapestnek minden rendelkezésre álló eszközével tennie kell a szólás, a gondolat, a sajtó, a tudomány és a kultúra szabadságáért, az esélyek egyenlőségéért és a jog előtti egyenlőségért, a szolidaritásért és a testvériségért - mondta.     A város új vezetőinek példát kell mutatniuk becsületből és tisztességből, nyitottságból, elfogadásból és emberségből - tette hozzá a politikus.