„Klubrádió
A lényeg

Karácsony: A kormánypárti települések 500-szor több pénzt kaptak, mint az ellenzékiek

20/02/2021 19:38

| Szerző: Klubrádió

Karácsony Gergely ismét bírálta az Orbán-kormányt, mert - mint fogalmazott - miközben teljes iparágak haldokolnak, tízezrek vesztik el a munkájukat, családok mennek tönkre, a kormány pártpolitikai alapon osztogatja a milliárdokat és egyértelmű szándéka, hogy az ellenzéki vezetésű városokat ellehetetlenítse.

A főpolgármester közölte, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség 80 milliárdos pénzosztásán nemcsak a kormányhoz szorosan kötődő pénzemberek jártak jól, hanem azok a települések is, ahol fideszes a polgármester.

A kormánypárti települések 500-szor több pénzt kaptak, mint az ellenzékiek – hangsúlyozta Karácsony Gergely a közösségi oldalán. Példaként említette, hogy Orbán Viktor kedvenc települése, Felcsút, egymaga több támogatást kapott, mint az összes ellenzéki vezetésű város.

Szerinte a budapesti turizmus cserbenhagyása valójában az ország cserbenhagyása. Az itt termelt adóforintok túlnyomó többsége a központi költségvetésbe kerül. Ha az ágazat nem tud talpra állni, akkor annak az ország issza meg a levét – jelentette ki a főpolgármester.

(Kiemelt kép: Karácsony Gergely/Facebook)