„Klubrádió
A lényeg

Karácsony lekövérezte Orbánt, majd elnézést kért

7/05/2021 11:38

| Szerző: Klubrádió

Az Economist című hetilap legfrissebb számában Karácsony Gergelyt mutatták be mint az embert, aki legyőzheti Orbán Viktor magyar miniszterelnököt. A különbségekről volt szó, ami miatt Karácsonynak elnézést kellett kérnie.

A hetilap portréja Karácsony Gergely budapesti főpolgármesterről szólt. Az Economist szerint ugyanis Karácsony kiszoríthatja Orbán Viktort a hatalomból, szemlézte a lapot a 444.hu. Az Economist szerint Karácsony és Orbán mindenben különböznek, ehhez egymás után sorolták fel azokat a témákat, amikben ellenkezőképpen gondolkodnak, mint például  a fővárosi és vidéki hátországot, a stadionépítésekhez fűződő viszonyukat, majd mindehhez a főpolgármester hozzátette, hogy „ő alacsony és kövér, én magas és vékony vagyok”.

Karácsony Gergely a megjegyzés miatt pénteken a Facebookon kért elnézést. „Tudom, ilyennel nem viccelünk, ez nem lehet része a politikai vitáknak, mindenkinek kijár az alapvető tisztelet. Sajnálom, hogy az a látszat keletkezhet most, mintha ezt nem tudnám, pedig nagyon is tudom, és ehhez tartom magam. Elnézést kérek mindazoktól, akik a rossz tréfámat sértőnek találják, igazuk van.

Nem beszélve arról, hogy a visszafogottság amúgy is indokolt, hiszen magam is egyre kevésbé sikeres küzdelmet folytatok a vékonyság megőrzéséért.”

 

A 444 szerint az Economist cikkében arra jutottak, hogy "Karácsony azért lehetett az ellenzék közös jelöltje az önkormányzati választáson, mert eltérő nézeteket valló embereket is képes volt egyesíteni".