„Klubrádió
A lényeg

Karácsony a mandátumukat felvett képviselőknek üzent

3/05/2022 10:01

Hétfőn a megválasztott országgyűlési képviselők esküjével megkezdődött a 2022-2026-os ciklusa a parlamentnek. A frakciók különféle politikai stratégiát választottak, az ellenzékből a Momentum és a Demokratikus Koalíció, illetve a párbeszédesek az eskütétel után kivonultak, de Hadházy Ákos független képviselő be se ment. Karácsony Gergely főpolgármester pártjának, a PM-frakciónak üzent kedden reggel.

 
 

Forrás: Karácsony Gergely Fb.

Mint írta, tisztában van azzal, hogy sokakban kétségek vannak az ellenzék parlamenti munkájával kapcsolatban, viszont a főpolgármester hiszi, hogy "fontos ügyeket, támogatásra szoruló csoportokat igenis minden körülmények között képviselni kell".

Szerinte "a Párbeszéd parlamenti frakciója, nagyon különböző emberekből áll - a nógrádi roma kétkezi munkástól a pécsi közgazdász professzorig - de mind egyaránt nagyszerű emberek, akik méltóak arra a hivatásra, amit úgy hívunk: képviselő". A főpolgármester büszke Szabó Tímeára, Szabó Rebekára, Mellár Tamásra, Jámbor Andrásra, Tordai Bencére, Berki Sándorra.