„Köszönjük,
A lényeg

Kaczynski: Ha Orbán nem látja, mi történt Bucsában, akkor szemorvoshoz kéne fordulnia

8/04/2022 16:08

| Szerző: Klubrádió

A bucsai mészárlást nemcsak kivizsgálni kell, hanem elítélni is. A lengyel PiS elnöke szerint Orbánnak szemvizsgálatra van szüksége, ha nem látja, mi történt.

Pénteken igen kemény szavakkal illette Orbán Viktort Jarosław Kaczynski egy lengyel rádiónak adott interjújában – írja a 24.hu. A lengyel miniszterelnök-helyettes szerint szomorú, ahogy a magyar kormányfő viselkedik az ukrán helyzettel kapcsolatban, különösen, hogy nem vesz tudomást a bucsai mészárlásról.

Orbán szerdai nemzetközi sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy azonnali tűzszünet elrendelésére kérte Vlagyimir Putyin orosz elnököt, azonban nem volt hajlandó elítélni Oroszországot a Bucsában megölt civilek miatt, mondván, hogy előbb alapos vizsgálatra van szükség.

Kaczynski emiatt pénteken kijelentette: "Ha Orbán azt mondja, hogy nem látja, mi történt Bucsában, akkor azt kell neki tanácsolni, hogy forduljon szemorvoshoz".

A Politico megjegyzi, hogy az Ukrajnában zajló háború nagy terhet ró a Magyarország és Lengyelország közötti, baráti szövetségre.