„Támogassa
A lényeg

K. Endre rá akarja venni az egyik áldozatot, hogy változtassa meg vallomását

10/03/2024 18:25

| Szerző: Klubrádió/RTL

A kegyelmet kapott K. Endre a napokban megkereste az egyik bicskei áldozatot, akit az igazgató szexuálisan molesztált 13 évesen, és arra akarta rávenni, mondja el a most 21 éves fiú, hogy annak idején nem akarta arra rávenni az igazgatóhelyettes, hogy vonja vissza a vallomását.

Az RTL Házon Kívül című műsorának rejtett kamerás felvételeket készített a találkozóról. Először telefonon kereste a fiút az anyja telefonján keresztül, akivel a hajléktalanszállón volt.

Az igazgatóhelyettes segítséget ajánlott a fiúnak, cserébe azt kérve tőle, hogy hangsúlyozza ki a fiú, hogy K. Endre nem íratott vele alá semmit és nem tudott a fiúkkal történtekről. A most 21 éves áldozat vonakodott ettől, mert nem akar rendőrségre és bíróságra járni, de felvettek két videót telefonnal, amit K. Endre a saját ügyvédjéhez is eljuttatott.

Ezután még egyszer találkozót kért a fiútól egy parkban, hogy tovább győzködje őt arról, hogy álljon ki mellette; ezúttal azonban rejtett kamerákkal jelen volt az RTL stábja is, akik most a videós anyagot is bemutatták. Moskovics Judit riporter – aki az első Szente László-díjat elnyerte 2022-ben –, és aki 2016-ban készített először tényfeltáró videót a történtekről, hosszasan beszélgetett az áldozattal is.