„Köszönjük,
A lényeg

Jönnek a személyzet nélküli boltok

23/05/2024 10:25

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Bárkay Tamás

Itt legalább biztosan nem vehetik el a magyarok munkáját.

Nem a Magyarországon piacvezető multi hátterű élelmiszerbolt-láncok, hanem három tisztán magyar hátterű élelmiszerlánc kezd kísérletezni a személyzet nélküli nyitva tartással, írja a G7, amely azonban nem nevezi meg a cégeket.

Mint írják, két olyan regionális szereplőről van szó, amelyek egy-egy országos franchise-ba tartoznak, egyikük a fővárosban, másikuk pedig egy megyeszékhelyen és annak környékén üzemeltet élelmiszerboltokat. A harmadik innovatív szereplő egy olyan magyar tulajdonú vállalkozás, amelynek csak Budapesten vannak boltjai.

 
Illusztráció:
Pixabay
 

A vidéki szereplőnek regionálisan elég sok boltja van, a két fővárosi érdekeltségű üzletlánc pedig összesen pár tucat egységgel rendelkezik. Úgy tudják, hogy az indulást kezdetben erősen kísérleti jelleggel tervezik, mindössze egy-egy boltban, vagyis a technológia csak kedvező fogadtatás esetén terjedhet el.

Az alkalmazottak nélküli technológiával akár éjjel-nappal is nyitva lehetnek a boltok, anélkül, hogy növelni kellene a dolgozók létszámát. Ezekben az üzletekben csak 18 évesnél idősebbek vásárolhatnak majd – írja a lap.