„Klubrádió

Jakab Orbánnak: Önökből kijönne a komplett magyar börtönválogatott

31/05/2021 19:08

| Szerző: Klubrádió

Megint elvették a szót a Parlamentben Jakab Pétertől, miután a Jobbik frakcióvezetője elvtársnak, majd tolvajnak nevezte Orbán Viktort, és a kormánypárti képviselők felé fordulva azt mondta: „Önökből kijönne a komplett magyar börtönválogatott”. A miniszterelnök szerint Jakab komédiás, akit Gyurcsány Ferenc alkalmaz.

A Jobbik elnöke hétfőn Petőfit idézve arról kérdezte Orbán Viktort, mégis minek nevezze őt, ha már a ficsúr szóért legutóbb 9,6 millió forintra büntette Kövér László. Jakab Péter most is elvtársnak és kommunistának nevezte a miniszterelnököt („Szeretnék Öntől, mint régi kommunistától, bocsánat!, fiatal demokratától kérdezni”), de nem Kövér László vezette az ülést. „Csak azt nem értem, hogy mire fel ennyire sértődősek. Hát önök itt szólítottak már minket csicskának, a szavazóinkat mosléknak, a nőket szánalmasnak, a gyermekeket közjószágnak, a melósokat prolinak, az orvosokat inasnak, engem büdös bunkónak” – fogalmazott.

„Hogy nevezné a drága női táskák nagy szerelmesét, Rogán Antalt? Hogy nevezné Boldog Istvánt, aki a hírek szerint Bécsbe ment a kenőpénzből luxusöltönyt venni?” – kérdezte a jobbikos politikus. Megjegyezte: „maguk egy nemzetet büntetnek, nem tízmillióra, hanem több ezermilliárdra.”

Orbán Viktor úgy reagált: „Ön egy parlamenti párt frakcióvezetője, ami komoly dolog, egy ideig mi is komolyan vettük Önt. De Ön egy másik műfajban utazik, Ön egy komédiás. Ami sokba kerül az adófizetőknek, havi 6 millió forintba – ugyanis a kormányfő szerint fizetéssel, autóval és sofőrrel ennyit kap Jakab. Ezután a kormánypárti kampány eddig fő üzenetét vette elő újra Orbán: „az Önök térfelén Gyurcsány a főnök, aki Önt nem az eszéért alkalmazza” – mondta.

A minek nevezzelek-kérdésre visszatérve ekkor nevezte tolvajnak Jakab Péter Orbán Viktort, amire az ülést vezető KDNP-s Latorcai János figyelmeztette. Majd, mikor visszakapta a szót, azt mondta Jakab, hogy „Önökből kijönne egy komplett az börtönválogatott. Isten látja lelkemet, még szurkolnék is önöknek, ha már ott tartanánk”, majd felemelt egy magyar zászlót, amire az volt írva: Fizessenek a tolvajok!. Ezért kikapcsolták a mikrofonját.

Orbán Viktor reagálásában azt mondta: a Jobbik legkorruptabb magyar párt, már az előző választáson is eladó volt, „akkor megvette egy milliárdos, most is megvette egy másik milliárdos, Gyurcsány Ferenc”. Felemlegette továbbá a Jobbik alapító nyilatkozatát, amelyben azt írták, hogy eltávolítják a hatalomból „a kommunista utódpártot és a vele összeforrt szélsőséges liberálisokat”.