„Klubrádió

Rekordbírság a parlamentben: Kövér László szerint 9,6 milliót ért Jakab ficsúrozása

21/05/2021 16:02

| Szerző: Klubrádió

Kövér László, házelnök 9,6 millió forintra büntette Jakab Péter a "ficsúros" beszólásáért.

A parlament hétfői plenáris ülésén Jakab Péter, a Jobbik elnöke napirend előtti felszólalásában beszéde közben beszúrt egy kérdést: Jut eszembe, mi a helyzet a rabszolgatörvénnyel, ficsúrok? Ekkor már többedszerre figyelmeztette Kövér László házelnök, hogy el fogja venni a szót tőle, de Jakab nem tágított, hasonló kérdést szegezett Kövérnek: Ugye önről is lehet ez a véleményem?

Erre Kövér valóban elvette a szót a képviselőtől. Még volt némi kiabálás a Jobbik-elnök részéről, de a kikapcsolt mikrofonja miatt ez már nem volt hallható a hivatalos parlamenti közvetítésben. Az ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltje ugyanakkor Facebook-oldalára feltett egy az ülésteremben készített videót, amin hallatszik, hogy azt kiabálja a házelnöknek: Vegyen perzsaszőnyegeket, ficsúr! 

Kövér természetesen jelezte, hogy ennek is meglesz a következménye. A házelnök az ilyenekben nem szokott blöffölni, sok ellenzéki képviselőt büntetett már több millió forintra beszólások, parlamenti performanszok miatt - írta a 24.hu.

A következmény valóban meglett, hogy Kövér László Jakabot 9,6 millió forintra büntette.